Τι συμπέρασμα έβγαλε η Εισαγγελέας για τον θάνατο του Γ. Καραμιχαηλίδη

Στο εδώλιο δύο ψαράδες της Αλοννήσου, έγινε δεκτή εισαγγελική πρόταση.

Στο εδώλιο του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν οι δύο ψαράδες που είδαν τελευταίοι ζωντανό τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη, στις 30 Αυγούστου 2016 στο λιμάνι Βότση Αλοννήσου, πριν εξαφανιστεί. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με δόλο και πρόθεση από κοινού, ενώ από την αμέλειά τους προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή του.
Πρόκειται για τους δύο ψαράδες που ήταν οι τελευταίοι που φέρονται να είδαν ζωντανό τον άτυχο Γιώργο στο λιμανάκι Βότση όπου χάθηκε, ενώ ο χρόνος και ο τόπος της δίκης, θα οριστούν από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Ο άτυχος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διέμενε στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του και τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016. Σύμφωνα με μάρτυρες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με την φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος με σκοπό να βγει στα ανοιχτά. Έγινε όμως αντιληπτός από τους ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και κολυμπώντας τους προσέγγισε. Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 30χρονος καθώς πλησίαζε το σκάφος με τους δύο ψαράδες, που νόμιζαν (όπως έχουν δηλώσει) ότι ήταν ένα άτομο που πήγε να κλέψει, έπεσε στη θάλασσα με το σακίδιο, πιάστηκε από το μπαλόνι του σκάφους τους και αφού έριξε στην πλώρη το σακίδιό του, τους είπε ότι θα τους έδινε 400 € για να φύγουν. Εκείνοι, φαίνεται ότι δεν τον πίστεψαν, ο ένας φέρεται να τον έσπρωξε ξανά στη θάλασσα, όπου ο Γ. Καραμιχαηλίδης, βρέθηκε αφού με το ένα χέρι πήρε ξανά το σακίδιό του και, σύμφωνα με τη δικογραφία την τελευταία φορά εθεάθη να κολυμπάει προς την έξοδο του λιμανιού Βότση.
Κλωτσιά με μπότα στο κεφάλι
Η εισαγγελέας που έκανε την πρόταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τους δύο αλιείς δεν απώθησε απλά τον Γ. Καραμιχαηλίδη στη θάλασσα, αλλά φέρεται να τον κλώτσησε στο κεφάλι με την μπότα που φορούσε, για να μην ανέβει στο σκάφος τους, με αποτέλεσμα ο παθών να χάσει τις αισθήσεις του και να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Τόσο αυτός όσο και ο δεύτερος ψαράς, δεν βοήθησαν τον 30χρονο που ήταν τραυματισμένος, με αποτέλεσμα το θύμα όντας σε σύγχυση να κολυμπήσει προς την έξοδο του λιμανιού και να χαθεί στο σκοτάδι. Το ίδιο βράδυ άρχισαν οι έρευνες του Λιμενικού στην περιοχή και με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου, δύτες βρήκαν στο βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και το ποσό των 400 € που είπε ότι θα έδινε στους ψαράδες. Αν και συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια, η σορός του άτυχου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, δεν βρέθηκε παρά την κινητοποίηση των αρχών, φίλων του από τη Θεσσαλονίκη και της μητέρας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.