Αλόννησος: «Τσίμπησε» σε αλλαγή κωδικών τράπεζας και έκαναν «φτερά» 9000 €!

Θύμα ένας 41χρονος που κατήγγειλε απάτη σε βάρος του

Ακριβά πλήρωσε την επιλογή του να πατήσει σε λιγκ που δήθεν του έστειλε η τράπεζα με sms στο κινητό και να αλλάξει τους κωδικούς του e-banking, κάτι που είχε αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του 9000 €!

Θύμα είναι ένας 41χρονος κάτοικος του νησιού, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης στον Αστυνομικό Σταθμό και σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου για απάτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 41χρονος έλαβε στις 20 Νοεμβρίου, μήνυμα από άγνωστο αριθμό με δήθεν αποστολέα την Εθνική Τράπεζα. Το μήνυμα περιείχε ένα Link για αλλαγή κωδικών το οποίο ο 41χρονος πάτησε, προχώρησε στην αλλαγή των κωδικών του, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μεταφερθεί ποσό 9.000 € από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου ίδιας τράπεζας.

Ο 41χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα όχι έχασε τα χρήματα του λογαριασμού του και σήμερα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία εφιστά προσοχή στους καταναλωτές να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς e-banking, δηλαδή username και password, ή αριθμούς καρτών. Οι τράπεζες ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ζητούν τους κωδικούς των πελατών, ενώ οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.