Αλόννησος: «Τσίμπησε» σε αλλαγή κωδικών τράπεζας και έκαναν «φτερά» 9000 €!

Θύμα ένας 41χρονος που κατήγγειλε απάτη σε βάρος του

Ακριβά πλήρωσε την επιλογή του να πατήσει σε λιγκ που δήθεν του έστειλε η τράπεζα με sms στο κινητό και να αλλάξει τους κωδικούς του e-banking, κάτι που είχε αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του 9000 €!

Θύμα είναι ένας 41χρονος κάτοικος του νησιού, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης στον Αστυνομικό Σταθμό και σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου για απάτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 41χρονος έλαβε στις 20 Νοεμβρίου, μήνυμα από άγνωστο αριθμό με δήθεν αποστολέα την Εθνική Τράπεζα. Το μήνυμα περιείχε ένα Link για αλλαγή κωδικών το οποίο ο 41χρονος πάτησε, προχώρησε στην αλλαγή των κωδικών του, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μεταφερθεί ποσό 9.000 € από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου ίδιας τράπεζας.

Ο 41χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα όχι έχασε τα χρήματα του λογαριασμού του και σήμερα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία εφιστά προσοχή στους καταναλωτές να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς e-banking, δηλαδή username και password, ή αριθμούς καρτών. Οι τράπεζες ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ζητούν τους κωδικούς των πελατών, ενώ οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τις κινήσεις των λογαριασμών τους.