Συνελήφθη ο ληστής της 75χρονης γυναίκας στη Βυζίτσα

Την απείλησε με κυνηγετικό όπλο και τη χτύπησε

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που διαπράχθηκε στη Βυζίτσα σε βάρος 75χρονης γυναίκας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς των προαναφερόμενων Υπηρεσιών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ως δράστης ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης διέρρηξε σπίτι 75χρονης Ελληνίδας, εισήλθε στο εσωτερικό και με την απειλή κυνηγετικού όπλου αλλά και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, αφαίρεσε από τους χώρους της οικίας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 €, καθώς επίσης και κοσμήματα, συνολικής εκτιμώμενης χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

Μετά από συντονισμένες αναζητήσεις των αστυνομικών ο δράστης εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της απειλής κατά συρροή και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.