Άμεσες αποζημιώσεις για τις ζημιές από το χαλάζι ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού

dav

Ότι είχε σωθεί από τους παγετούς της άνοιξης καταστράφηκε από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στις περιοχές Νέας Αγχιάλου, Μικροθηβών, Αϊδίνιου και Κροκίου. Η καταστροφή στους αμπελώνες της περιοχής, σε δενδρώδεις καλλιέργειες (φυστικιές, ελιές, αμυγδαλιές, καρυδιές ) είναι ολοκληρωτική. Για τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγρότες η χρονιά πήγε χαμένη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των καλλιεργειών τους και της επιβίωσης τους. Ήδη βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της διαχρονικά εφαρμοζόμενης, στο πλαίσιο της ΚΑΠ, κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Αγροτικός Σύλλογος διεκδικεί:

1) Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν.

2) Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του, με βάση τις ανάγκες, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3)Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία κλπ.

4) Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που διαθέτει η ανάπτυξη της επιστήμης, ώστε να εξασφαλιστεί πρόληψη από τις ζημιές που προκαλεί ο παγετός και το χαλάζι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.