Άμεση παύση υλοτομικών εργασιών σε δάσος του Πηλίου προκάλεσε η παρέμβαση του Δ. Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την αναστολή παράνομων υλοτομικών εργασιών σε δασική περιοχή της Ζαγοράς, στα όρια με δασική έκταση της Μακρινίτσας, προκάλεσε η άμεση αντίδραση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και η έγγραφη καταγγελία στην αρμόδια Δασική Υπηρεσία.
Μετά από αυτοψία στην περιοχή της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, διαπιστώθηκε υλοτόμηση χωρίς αδειοδότηση και οι παράνομες ενέργειες σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των δημοτών, καταγγέλθηκαν εγγράφως στο Δασαρχείο Βόλου.
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης προς επίσπευση των διαδικασιών και για την αντιμετώπιση ζητήματος αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά και συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια την πραγματοποίηση αυτοψίας στην περιοχή από στελέχη του Δασαρχείου Βόλου.
“Κινηθήκαμε, επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης, άμεσα, υπεύθυνα και στοχευμένα και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να είχε προκύψει και από καταγγελία δημότη, φορέα, συλλογικότητας, δημοτικής παράταξης, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι απλά ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των δημοτών μας, διευρύναμε την περίμετρο εμπλοκής υπηρεσιών στην υπόθεση και ενεργοποιήσαμε νομικές διαδικασίες απέναντι σε αυθαιρεσίες που διαπιστώθηκαν και από την αυτοψία του Δασαρχείου στα υλοτόμια της περιοχής.
Φυσικά δεν περιμέναμε από όσες και όσους απέχουν διαρκώς από την καθημερινότητα στον Δήμο μας, να δράσουν ανάλογα ή έστω στη συνέχεια να στηρίξουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής κατά των παρατυπιών και παρανομιών σε βάρος του δασικού αποθέματος της περιοχής μας.
Τους αφήνουμε. καταλήγει ο Δήμαρχος, στην κρίση των δημοτών μας.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.