Αναφορά του Κων. Μαραβέγια προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη για την τοποθέτηση δημοτικού αστυνόμου στην Αργαλαστή

Αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, για την ανάγκη εφαρμογής του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επικαλούμενος επιστολή του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού.

Επισημαίνεται ότι στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου δεν λειτουργεί Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικός Σταθμός. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δύναται να υπηρετεί Τοπικός Αστυνόμος όταν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρείται χώρος για την εγκατάσταση του και ο Δήμος αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του γραφείου του.

Η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου κρίνει επιβεβλημένη την τοποθέτηση τοπικού αστυνόμου στην Αργαλαστή, δεδομένου ότι ο Δήμος περιλαμβάνει περιοχές που απέχουν έως και 80 χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο και έως 60 χιλιόμετρα από το μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου που βρίσκεται στις Μηλιές. Με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος, ως ορεινή, πεδινή, παραθαλάσσια και νησιωτική περιοχή, αλλά και λόγω μεγέθους, το έργο της αστυνόμευσης καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υποβλήθηκε αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σχετικά με την ίδρυση «Γραφείου Τοπικού Αστυνόμου» στην Αργαλαστή, εντός του δημοτικού κτιρίου, με τη δημοτική αρχή να δεσμεύεται ότι αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εξετάσει θετικά το αίτημα, προκειμένου να καλυφθεί μια εκτεταμένη γεωγραφικά περιοχή αστυνόμευσης στον Νομό Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.