Αναφορά του Βουλευτή Αθ. Λιούπη για συμμετοχή των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, στη δέσμη μέτρων

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», με το οποίο ζητούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στη δέσμη μέτρων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κατέθεσε ως αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης επισημαίνει στην αναφορά του ότι οι υπηρεσίες των Μονάδων Ψυχικής Υγείας παρέχονται πανελλαδικά σε περίπου 25.000 συνανθρώπους μας, μέσω των στεγαστικών δομών (Ξενώνες – Οικοτροφεία – Προστατευμένα Διαμερίσματα), των Κέντρων Ημέρας και των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας.
Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων ιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί ψυχικής υγείας προσφέρουν περίθαλψη σε ένα τόσο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας της χώρας μας και συγχρόνως μεριμνούν για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της υγειονομικής απειλής που μαστίζει τη χώρα.
Με την αναφορά, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν με προσοχή το αίτημα της Ομοσπονδίας τους, καθότι αφορά εργαζόμενους που προσφέρουν στον χώρο της υγείας, ώστε να συμπεριληφθούν στη λίστα των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί επισημαίνοντας , πως όλες οι μονάδες ψυχικής υγείας έχουν ενταχθεί στην 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1036.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.