Αναγκαία χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης

Των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Επικαιροποιημένο αίτημα , με νέο υπόμνημα για χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών του Δήμου Νοτίου Πηλίου , ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά τη συνεργασία που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη .
Πρόκειται για ένα ώριμο, από πλευράς μελετών, έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των ΔΕ Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών.
Ειδικότερα, οι μελέτες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις ενότητες Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών είναι υλοποιημένες και ώριμες και το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση εφόσον χρηματοδοτηθεί. Σημειώνεται πως το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ειδικότερα οι προαναφερθείσες περιοχές, όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης και με κυρίαρχο μέλημα και γνώμονα, την υγιεινή αλλά και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε πόσιμο νερό, όπως και των χιλιάδων τουριστικών επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούν μετά το πέρας των διακοπών τους με τις χειρότερες των εντυπώσεων, κρίνεται απαραίτητο να αποκατασταθεί.
Επιπλέον η κατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι σε οριακό σημείο.
“Οι ανάγκες σε τεχνικά έργα στην ύδρευση του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι εκτεταμένες και επιβεβλημένες. Το δίκτυο κρίνεται ιδιαιτέρως απαρχαιωμένο και οι βλάβες, όπως αναφέραμε προηγουμένως, στην ύδρευση είναι καθημερινές με αποτέλεσμα οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό για αρκετές ώρες ή και ημέρες” επισημαίνει ο κ. Μιτζικός και προσθέτει: “Ζητούμε όπως χρηματοδοτηθεί άμεσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, μέσω ένταξής του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με το ποσό των 8.654.595,28€, για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.”
Tέλος ο Δήμαρχος κ. Μ. Μιτζικός ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη κα Δ. Κολυνδρίνη για το εξαίρετο πνεύμα συνεργασίας και τη θετική ανταπόκριση στα χρόνια προβλήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.