«Ανάγκες σε προσωπικό, ασφάλεια και μέσα»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους που προχωρούν σε συμβολική κατάληψη σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη

Σειρά με αιτήματα θέτουν εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γενικότερα όπως και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σύμφωνα με τους ίδιους, που τονίζουν ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματα που θα δρομολογήσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Οι συνδικαλιστές προγραμματίζουν για σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί, συμβολική κατάληψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στη Λάρισα.
Με αφορμή εσωτερικό έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Μαγνησίας ότι εργαζόμενοι αγόρασαν με δικά τους χρήματα καρέκλες για να κάθονται και να εργάζονται, ο Ευάγγελος Κάβουρας μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και είπε ότι το πρόβλημα αναδείχτηκε από ένα εσωτερικό αίτημα προς την αντιπεριφερειάρχη, για να αποκατασταθεί το πρόβλημα των ελλείψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Όπως είπε, με αφορμή την επίθεση με μολότοφ που είχε γίνει τον Ιούλιο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που κάηκαν τρία γραφεία, βγήκε στην επιφάνεια το γεγονός ότι δεν υπάρχουν καρέκλες για να καθίσουν οι υπάλληλοι.
«Η αντικατάστασή τους έγινε ατύπως με χρήματα των εργαζομένων, γιατί ενώ Διοίκηση και προϊστάμενοι γνωρίζουν ότι πρέπει να αντικατασταθούν και δεν υπάρχει απόθεμα, ο συνάδελφος από το να περιμένει, να παρακαλέσει και να αιτηθεί καρέκλα, θεωρώ ότι μπήκε στη διαδικασία μεμονωμένα και άτυπα να αγοράσει την καρέκλα του», ανέφερε ο κ. Κάβουρας.
Όπως είπε ο ίδιος γνωρίζει για τρεις εργαζόμενους, κάποιοι από τους οποίους βρισκόταν στα γραφεία του κάηκαν και κάποιοι στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, όπου επίσης υπάρχουν ανάγκες.

Αναμένονται άλλοι 110 υπάλληλοι

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ανέφερε ότι πέρα από το μεγάλο πρόβλημα, των καρεκλών που έχουν φθαρεί, γιατί χρησιμοποιούνται 20 και 30 χρόνια, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και οι ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ που είναι 98 για τη Μαγνησία, που σημαίνει ότι και με την κινητικότητα θα εγκατασταθούν 110 επιπλέον υπάλληλοι, συν τους 205 που υπηρετούν ήδη, που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο με τις καρέκλες, αλλά και με τα γραφεία και με το θέμα της τήρησης αποστάσεων με την πανδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Κάβουρα, τα τελευταία χρόνια, που δεν γίνονται προσλήψεις, λόγω των μνημονίων, από τις συνταξιοδοτήσεις έχει αποχωρήσει το ένα τρίτο των υπαλλήλων της Περιφέρειας, ανέφερε ο Ευάγγελος Κάβουρας, που πρόσθεσε ότι είναι πολύ σποραδικές οι προσλήψεις και τώρα κάτι πάει να γίνει με τον κύκλο της κινητικότητας, που αφορά αιτήσεις που έγιναν περίπου 2,5 χρόνια πριν.

Χωρίς γαλότσες και με αυτοκίνητα εθελοντών

Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε και στους συναδέλφους του στην Καρδίτσα, κάνουν καταγραφή μόνο με το φιλότιμο των χιλιάδων περιπτώσεων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, λέγοντας ότι δεν τους είχαν χορηγηθεί ούτε γαλότσες για να περπατήσουν μέσα στη λάσπη και λόγω καταστροφής των υπηρεσιακών οχημάτων πηγαίνουν για αυτοψία με αυτοκίνητα εθελοντών, τρόπος όμως με τον οποίο δημιουργούνται προβλήματα ασφαλιστικής κάλυψης, σε περίπτωση τροχαίου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια ζητά εδώ και δύο χρόνια μέτρα ατομικής προστασίας των υπαλλήλων, τεχνικών και χειριστών μηχανημάτων, ο Ευ. Κάβουρας είπε ότι εστάλη επιστολή στους διευθυντές να καταγράψουν τις ανάγκες, αλλά οι διευθυντές δεν απαντούν, ο περιφερειάρχης δεν πιέζει για να δοθούν απαντήσεις, ενώ είπε ότι κωλυσιεργεί η εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, που έχει ανατεθεί στον τεχνικό σύμβουλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.