Επίτιμος Δημότης Σκοπέλου ο Marc Held

Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ορφέας» στη Σκόπελο εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου Γάλλου αρχιτέκτονα, σχεδιαστή, φωτογράφου και συγγραφέα κ. Marc Held, κατά την οποία ο κ. Marc Held αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Δημότη Σκοπέλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου κ. Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση. Στη συνέχεια ανάγνωσε τους χαιρετισμούς που απέστειλαν εγγράφως η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Η κυρία Υφυπουργός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Marc Held λέγοντας: «Αγαπητέ Marc, δέξου μαζί με τις εκφράσεις ευγνωμοσύνης, για τα όσα σημαντικά έχεις προσφέρει στο νησί και τη δική μου προσωπική κατάθεση φιλίας και εκτίμησης, αληθινής αναγνώρισης και παντοτινού θαυμασμού. Η γενναιοδωρία σου αξίζει να τιμηθεί και να αναδειχθεί και ελπίζω με τη δική σου επιμονή και πίστη να διασωθούν και να αναδειχθούν τα μνημεία και τα δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκοπέλου».
Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι βέβαιη ότι οι κάτοικοι της Σκοπέλου αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια σήμερα για τον κ. Held. Αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον ότι η Ελλάδα μας, εν προκειμένω η Σκόπελος, διατηρεί τη γνωστή φιλοξενία και τις παραδόσεις της προς τους επισκέπτες της, τους ενσωματώνει επιτυχώς στη σύγχρονη κοινωνία της και εκείνοι της το ανταποδίδουν εμπράκτως με αγάπη και έργο».
Θερμούς χαιρετισμούς επίσης απέστειλαν: ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Λιούπης, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος-Μιχαήλ Μεϊκόπουλος.
Το βιογραφικό του κ. Marc Held ανέγνωσε το μέλος της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου κ. Ρηγίνα Μπουνταλά.
Χαιρετισμούς για τον τιμώμενο πραγματοποίησαν: ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Santrine Mouchet και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Παναγιώτου.
Ο Δήμαρχος εξήρε το έργο του Marc Held και κατέληξε λέγοντας:
«Marc από σήμερα και με τη βούλα του Δήμου θα μπορείς να λες με περηφάνια “Είμαι ο Marc ο Σκοπελίτης” » .
Η Γενική Πρόξενος είπε χαρακτηριστικά:
«Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και εντυπωσιάστηκα όταν ανακάλυψα τη διαδρομή και το έργο του Marc Held, λίγους μήνες μετά την άφιξή μου στη Θεσσαλονίκη, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο ίδιος μου έστειλε τα υπέροχα βιβλία του με τα σπίτια της Σκοπέλου».
Ο κ. Παναγιώτου μίλησε επίσης με τα θερμότερα λόγια για το έργο του «δημιουργού» τον οποίο γνωρίζει πάνω από 20 χρόνια και αναφέρθηκε στην προσφορά του στην επιστήμη, στην τέχνη, στον πολιτισμό και στον ουμανισμό για περίπου μία 70ετία.
Στη συνέχεια, σε κλίμα συγκίνησης, ο Δήμαρχος Σκοπέλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Marc Held με την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη Σκοπέλου και στο τέλος δόθηκε ο λόγος στον κ. Marc Held ο οποίος μιλώντας στα ελληνικά ευχαρίστησε συγκινημένος τον Δήμο για την τιμή που του έγινε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου κκ. Νικόλαος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, , οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κκ. Παντελής Χρυσοφός, Αγάλος Φωτόπουλος και Βαρσαμάς Καραγιώργος, ο Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Σκοπέλου κ. Βαγγέλης Καραμήντζας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.