«Ανασταλτικός παράγοντας οι ζημιές για διακοπές στη Μαγνησία»

Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις τουρισμού σύμφωνα με τη Θέκλα Καμμένου

Ανασταλτικός παράγοντας φαίνεται ότι είναι οι ζημιές που υπέστη ο Ν. Μαγνησίας από της πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, ώστε οι τουριστικοί πράκτορες να κλείσουν πακέτα διακοπών στην περιοχή, όπως προκύπτει από την εικόνα στις εκθέσεις τουρισμού, του είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Για φέτος γίνεται προσπάθεια για κρατήσεις και να ετοιμάζουμε την περιοχή, ωστόσο το περιθώριο είναι μόλις δύο μήνες και στόχος είναι πλέον το 2025. Επίσης για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ανέφερε ότι το 2024 έχει χαθεί.
Η Θέκλα Καμμένου τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ανέφερε ότι όλοι έχουν μάθει ή αν μπουν στο google και πληκτρολογήσουν την περιοχή μας, από τα πρώτα πράγματα που τους βγάζει είναι οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, οπότε οι πρώτες ερωτήσεις που γίνονται στις εκθέσεις είναι αυτές.

«Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με διάφορους τρόπους, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, γιατί η αλήθεια είναι, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί και δεν ξέρουμε πότε», επισήμανε.
Η τουριστική πράκτορας τόνισε ότι δεν έχει εικόνες πότε θα αποκατασταθούν οι γέφυρες στο Μπελεγρίνο ή στο Ανατολικό Πήλιο, αν φτιαχτεί ο δρόμος στον Άγιο Ιωάννη και θα έχουν να παρκάρουν οι επισκέπτες ή πότε θα αποκατασταθούν σιδερένιες γέφυρες που βρέθηκαν στη θάλασσα ή έχουν αποτραβηχτεί αι δημιουργούν μια άσχημη εικόνα ή πότε να ανασυρθούν τα αυτοκίνητα από τη θάλασσα.
Η κ. Καμμένου είπε ότι μίλησε με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, πληροφορήθηκε ότι ξεκίνησαν να έρχονται οι πιστώσεις και βρέθηκαν εργολάβοι για να γίνουν έργα, αλλά τα έργα είναι πάρα πολλά και οι παράγοντες του τουρισμού δεν μπορούν να πουν στους τουριστικούς πράκτορες να φέρουν κόσμο και να πουν ότι οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, γιατί αν στείλουν κόσμο και δει τα προβλήματα, θα είναι ανακόλουθοι και αυτό είναι ακόμη χειρότερο.
Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι δεν γνωρίζουμε αν είναι στα περιπατητικά μονοπάτια το βουνό και έχει προγραμματιστεί 11 Μαρτίου, σε συνεννόηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας να κληθούν άνθρωποι που περπατούν στο βουνό, για να δουν τι συμβαίνει και στη συνέχεια να έρθουν σε επαφή με του Δήμους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ώστε τα μονοπάτια που είναι ανοιχτά να διατηρηθούν το καλοκαίρι από τους Δήμους και οι επαγγελματίες όταν έρθει ο τουρίστας και ζητήσει να περπατήσει, να δίνουν μια σωστή πληροφόρηση, για ένα ανοιχτό μονοπάτι, στο οποίο δεν θα κινδυνέψει.

Η κ. Καμμένου ανέφερε ότι οι τουριστικές εκθέσεις είχαν επισκεψιμότητα, αλλά υπάρχει ένα «μάγκωμα» όσον αφορά στις κρατήσεις, όπως διαπιστώθηκε στη Γερμανία και στην Αυστρία, ενώ στην έκθεση του Βερολίνου, οι φορείς θα πάνε να πουν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κόσμο.

Να αναπτύξουμε το αεροδρόμιο
Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι μεγάλη αγωνία των φορέων του τουρισμού είναι τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.
«Πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξουμε το αεροδρόμιο, καταλαβαίνουνε ότι ίσως είμαστε λίγο έως πολύ μόνοι μας, σ’ αυτή την προσπάθεια και ήδη το 2024 έχει χαθεί», επισήμανε.
Η κ. Καμμένου εξήγησε ότι για φέτος δεν μπορούμε να βάλουμε νέες πτήσεις, έγινε η προσπάθεια, περιμέναμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, μήπως απελευθερωθούν κάποια αεροσκάφη που δεν έβρισκαν θέσεις σε άλλα αεροδρόμια, δυστυχώς δεν συνέβη, ενώ πέσαμε σε μια συγκυρία που έχουν καθηλωθεί αεροσκάφη Airbus, λόγω προβλήματος στις μηχανές και μια από τις εταιρίες που γινόταν συζητήσεις έχει μεγάλο όγκο τέτοιων αεροσκαφών αι από τη στιγμή που καθηλώνονται βγαίνουν αρκετοί προορισμοί μέσα από τον προγραμματισμό της.
«Η κατάσταση είναι ανησυχητικά δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες προκρατήσεις, Οι ισραηλινοί για τον Απρίλιο που έχουν διακοπές, έχουν αρχίσει και κάνουν κάποιες κρατήσεις», επισήμανε.

Ακόμη είπε ότι υπάρχει συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη, έγιναν κάποιες συζητήσεις, μπήκε ένα πλάνο που θα ακολουθηθεί για το 2025.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.