Αναστολή της απόφασης για εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

Ζητά η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας

Καταστροφική για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι η θέσπιση εισιτηρίου εισόδου επίσκεψης στην Α’ Ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/84580/8195 (ΦΕΚ 3832 Β/ 10.9.2020), τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Η Αργώ».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, σε μια περιοχή που λείπουν οι υποτυπώδες υποδομές και η τουριστική προβολή, για περισσότερα από 30 χρόνια οι ντόπιοι αλλά και ξένοι επιχειρηματίες έχουν επιτύχει, με προσωπικές τους ενέργειες, την αναγνωσιμότητα της περιοχής και την τοποθέτησή της μέσα στο χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς, έρχεται σήμερα ο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βορείων Σποράδων (ΕΘ.ΠΑ.Β.Σ.) και προτείνει εισιτήριο εισόδου.
Την πρότασή του υλοποιούν και υπογράφουν ως υπουργική απόφαση δυο υπουργοί χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κλάδος των οποίων αιμορραγεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καταγράφοντας οικονομικές απώλειες της τάξεως του 70 με 80%.

«Πολλά από τα πλοία μας βρίσκονται ήδη στην περιοχή, χωρίς να γνωρίζουν οι τουρίστες που τα έχουν ναυλώσει για το νέο καθεστώς, κινδυνεύοντας να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (το 20πλάσιο του αντιτίμου) μετά από υπερβάλλοντα ζήλο των ελεγκτικών αρχών.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, έτσι θα έρθει η ανάκαμψη του τουρισμού, με εισιτήρια και πρόστιμα, έτσι θα γίνει ο εθνικός σχεδιασμός για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας;», τονίζουν οι πλοιοκτήτες τουριστικών σκαφών.

Η Ένωση ζητά την άμεση παύση (αναστολή) της ισχύος αυτής της απόφασης και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για μια μελλοντική και λελογισμένη θεσμοθέτηση με ισχύ από την επόμενη τουριστική περίοδο ώστε να γνωρίζουν οι τουρίστες εκ των προτέρων τι πρόκειται να πληρώσουν για την είσοδό τους στην “απαγορευμένη ζώνη” ώστε να επιλέξουν ή όχι την περιοχή μας για τις διακοπές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.