Αναστολή του Φ.Π.Α. και στα απούλητα ακίνητα

Ζητά ο Σύλλογος Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας

Την επέκταση του μέτρου της αναστολή ΦΠΑ και στα απούλητα ακίνητα κι όχι μόνο στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές ζητά ο Σύλλογος Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας με επιστολή του προς τους βουλευτές του νομού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως εάν δεν πουληθούν τα εν λόγω ακίνητα δεν θα υπάρξουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, που απαιτούνται για την έναρξη κατασκευής νέων οικοδομών

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας συμφωνεί με την αναστολή του ΦΠΑ στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές αλλά συμπληρώνει ότι :
” Με την αναστολή Φ.Π.Α. στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές από τώρα και μετά θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες ακινήτων:
1.Όσα αδειοδοτήθηκαν πριν το 2006, ως επίσης και των λεγομένων «ευκαιριακών
κατασκευαστών».
2.Όσα αδειοδοτήθηκαν από το 2007 έως και το 2019.
3.Όσα θα αδειοδοτηθούν από το 2020 έως και το 2022.
Ο κλάδος των επαγγελματιών κατασκευαστών (κατά κανόνα μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς δανεισμό) λόγω επιβολής Φ.Π.Α. από το 2006 (αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσεως) έχει πολλά απούλητα ακίνητα που ήδη αποτελούν και φορολογικό βρόγχο. Εάν τα παραπάνω ακίνητα δεν πωληθούν ο κλάδος δεν θα έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια που απαιτούνται για την έναρξη κατασκευής νέων οικοδομών, και έτσι το μέτρο αναστολής του Φ.Π.Α. ΜΟΝΟ στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές, θα προσφέρει πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα στην ανάπτυξη. Παράλληλα θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι φοροδιαφεύγοντες «ευκαιριακοί κατασκευαστές», και επίσης θα έχουν υπερκέρδη τα funds που, αγοράζοντας πάμφθηνα πακέτα στεγαστικών δανείων, θα πουλούν τις οικοδομές χωρίς Φ.Π.Α.
Για τα παραπάνω παρακαλούμε να ενημερώστε αρμοδίως την κυβέρνηση ώστε η αναστολή Φ.Π.Α. να αφορά και τα απούλητα ακίνητα που αδειοδοτήθηκαν από το 2006 έως σήμερα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.