Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο Σκιάθου από τη Fraport

Σε συνολικές επενδύσεις, ύψους 1 δισ. €, αναμένεται να προχωρήσει η Fraport Greece, στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης».
Παρουσιάζοντας το σχέδιο ανάπτυξής των επίμαχων αεροδρομίων, η εταιρεία δεσμεύεται να υλοποιήσει άμεσες και σε βάθος χρόνου, εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών τους, ύψους 330 εκατ. € έως το 2021 και 1 δισ. € έως τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης, με στόχο την αύξηση του αριθμού των επιβατών και η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι άμεσες εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν γενικό καθαρισμό, βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης), αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi), καθώς και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων.

Οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνουν, επίσης, την αύξηση των σταθμών Check-In από 213 σε 297 (28%), την αύξηση των σημείων ασφαλείας από 44 σε 84 (47%), την αύξηση των πυλών από 103 σε 147 (30%) και την αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150 (23%).
Θα πραγματοποιηθεί ακόμη, πλήρης ανακαίνιση και των 15, συνολικά, διαδρόμων προσγείωσης – απογείωσης και όλων των τερματικών σταθμών (συνολικού εμβαδού 200.000 τ.μ.).
Ακόμη, θα ανακαινιστούν στο σύνολό τους οι εγκαταστάσεις υγιεινής (συνολικό μέγεθος: 10.000 τ.μ), οι πυροσβεστικοί σταθμοί των αεροδρομίων (14 συνολικά), οι χώροι στάθμευσης των αεροσκαφών και οι γεννήτριες ηλεκτροδότησης (100 συνολικά).
Τέλος, σε όλα τα αεροδρόμια θα εγκατασταθεί νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών (inline system).

Για το αεροδρόμιο της Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης» προβλέπται: Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, 39% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 9.511 m2 με την επέκταση υπαρχόντων κτιρίων, 11% αύξηση των σταθμών Check-in (από 9 σε 10), 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 3 σε 4), καθώς και διπλασιασμός των ζωνών παραλαβής αποσκευών (από 1 σε 2).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.