Αναβαθμίζονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς Σποράδες

Αναβαθμίζονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς Σποράδες από τις αρχές Νοεμβρίου, καθώς στη γραμμή θα δρομολογηθεί νέο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο.

Πρόκειται για το Aqua Jewel (το κόσμημα του νερού) της εταιρίας Alpha Ferries, που θα προστεθεί στα υπάρχοντα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στο δρομολόγιο Βόλος – νησιά Σποράδων από την 1η Νοεμβρίου και για έναν χρόνο και αναμένεται να γίνει και το “κόσμημα” των Σποράδων.

Τα δρομολόγια του πλοίου εγκρίθηκαν για την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2017, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το πλοίο Aqua Jewel ναυπηγήθηκε το 2002, έχει μήκος 108 μ. και πλάτος 16,60 μ., η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει στα 19 ναυτικά μίλια και έχει μεταφορική ικανότητα 1600 επιβατών και 180 Ι.Χ. αυτοκινήτων (φορτηγά αυτοκίνητα σε αναλογία με τα Ι.Χ. που μεταφέρει).

Το πλοίο διαθέτει ασανσέρ επιβατών, κυλιόμενες σκάλες, παιδότοπο, αναρρωτήριο, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης ΑμεΑ, ενώ διαθέτει δύο deck σαλόνια, τρία μπαρ, αίθουσα VIP και εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.

Η κίνηση της εταιρίας εντάσσεται στα πλαίσια της απελευθέρωσης του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα, με βάση κοινοτική οδηγία για την ακτοπλοΐα. Σκοπός να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες τους μήνες όπου η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ενώ τα οφέλη για τους επιβάτες θα είναι πολλαπλά, καθώς θα φθάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους έχοντας βελτιωμένες παροχές. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των τιμών των εισιτηρίων καθώς ο ανταγωνισμός ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωσή τους.

Εκπρόσωπος του πλοίου στον Βόλο, είναι ο ναυτικός- ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Νίκος Βισβίκης, ιδιοκτήτης του VIS TRAVEL (Αντωνοπούλου 3, τηλ. πληροφοριών 24210-31060)
AQUA JEWEL1AQUA JEWEL ΜΠΑΡ

AQUA JEWEL ΣΑΛΟΝΙ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.