Ανησυχία και …ουρές στις Σχολές Οδηγών

Η έλλειψη εξεταστών στη Μαγνησία, το σημαντικότερο πρόβλημα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Το lockdown τελείωσε και το ενδιαφέρον για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης είναι έντονο στις Σχολές Οδηγών της Μαγνησίας, όπως κάθε καλοκαίρι. Ωστόσο, ο φόβος του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού από το φθινόπωρο από τη μια και από την άλλη η έλλειψη εξεταστών διαμορφώνουν ένα περίεργο κλίμα στους υποψηφίους, που ναι μεν συρρέουν στις Σχολές για να προλάβουν να βγάλουν το πολυπόθητο δίπλωμα, όμως η πρακτική εξέτασή τους καθυστερεί καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός υπαλλήλων στην αρμόδια Υπηρεσία για να τους εξυπηρετήσει. Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας κ. Ιορδάνης Πολατίδης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νομό.

Χωρίς προβλήματα οι θεωρητικές εξετάσεις

Ο κ. Πολατίδης επεσήμανε πως στη Μαγνησία δεν υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι των θεωρητικών εξετάσεων, καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται κάθε Πέμπτη και πλέον και Παρασκευή, καθώς στις αίθουσες πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους κι έχει μειωθεί στο 50% η δυναμικότητα όσων μπορούν να συμμετάσχουν. Προ κορωνοϊού ένα γκρουπ υποψηφίων για τις θεωρητικές εξετάσεις είχε 24 άτομα, τώρα μπορούν να εξεταστούν μόλις 12. Παρόλα αυτά, αυτό το στάδιο για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης κυλά ικανοποιητικά.
Το μεγάλο ζήτημα όμως κι εκεί που παρατηρείται πρόβλημα, όπως τόνισε ο κ. Πολατίδης είναι το πρακτικό μέρος της εξέτασης. “Η δική μας δουλειά είναι σχεδόν εποχιακή. Έρχονται οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες περιοχές και κατάγονται από το Βόλο, έρχονται παιδιά που τελείωσαν τις πανελλαδικές, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για δίπλωμα δικύκλου. Ο κόσμος φοβάται πως από το φθινόπωρο θα έρθει δεύτερο κύμα κορωνοϊού και έρχεται στις Σχολές για να βγάλει τώρα το καλοκαίρι το δίπλωμα. Όμως δεν υπάρχει ικανός αριθμός υπαλλήλων- εξεταστών στην αρμόδια Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υποψήφιοι να εξυπηρετηθούν”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στις Σχολές Οδηγών.

Καμιά απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο

Η αναστάτωση αυτή είναι έκδηλη σε όλες τις Σχολές Οδηγών του νομού, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε πως ο Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας έχει ζητήσει εγγράφως για δεύτερη φορά στο Υπουργείο να υπάρξουν καινούργιοι εξεταστές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.
Οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και φυσικά οι υποψήφιοι βρίσκονται στην αναμονή ευελπιστώντας πως θα αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα και θα μπορούν να εκδώσουν το δίπλωμα οδήγησης, που για τους περισσότερους είναι αναγκαίο. Τέλος, οι Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών αναμένουν και νέο νομοσχέδιο από το αρμόδιο Υπουργείου, προκειμένου να δουν τι αλλαγές θα φέρει η κυβέρνηση στον τρόπο και στις διαδικασίες λήψης διπλωμάτων οδήγησης.

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Μαγνησίας μετά από εκλογές, ανέδειξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουλίου 2020 και απαρτίζεται από τους εξής: Πρόεδρος: Πολατίδης Ιορδάνης, Αντιπρόεδρος: Κάρκας Χρήστος, Γραμματέας: Μπίκος Απόστολος, Ταμίας: Μπάρδας Δημήτριος, Μέλος: Μαργέλος Γεώργιος. Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου λήγει το 2023.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.