ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά κυβέρνησης για την πτώση του ελικοπτέρου

Κατά της κυβέρνησης στρέφεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου UH-1H που απογειώθηκε από το Στεφανοβίκειο και έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, παρασύροντας στον θάνατο τέσσερις αξιωματικούς, ενώ διασώθηκε μια υπαξιωματικός.

Όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κυβέρνηση και η ηγεσία του στρατεύματος φέρουν τεράστιες ευθύνες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές νέων όπλων, για προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών, για κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Ισραήλ, την ώρα που οδηγεί στην πείνα τους συνταξιούχους, στην φτώχια την πλειοψηφία του λαού. Οδηγεί σε ενταντικοποίηση και κλίμα “πολεμικής ετοιμότητας” στις ένοπλες δυνάμεις, δείχνοντας ότι η πολιτική, που εξυπηρετεί τα πιο επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό δύο αδίστακτων αστικών τάξεων για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου δεν διστάζει μπροστά στις ολοένα και εντεινόμενες απώλειες σε καιρό ειρήνης.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μόνη λύση ένα μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση της ειρήνης, των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.