Αντιδράσεις για τη μητέρα του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή Μαγνησίας που καθαρίζει καραμπίνες με φόντο τη σβάστικα

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νορβηγού Håvard Bustnes «Golden Dawn Girls», που ασχολείται με την καθημερινότητα τριών γυναικών της Χρυσής Αυγής το 2013 έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση και ενόψει των οριστικών ποινών που θα επιβάλει το Δικαστήριο για την ηγεσία της οργάνωσης.

Το ντοκιμαντέρ που αυτές τις ημέρες μεταδίδεται από το news247.gr δείχνει την καθημερινότητα της Ουρανίας (κόρης Νίκου Μιχαλολιάκου), της Τζένης (συζύγου του Γιώργου Γερμενή) και της Δάφνης, (μητέρας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου), όταν η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού το 2013. Τότε, οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής ανέλαβαν να προπαγανδίσουν το «έργο» της οργάνωσης και να αποδείξουν την «αθωότητά» της.

Μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια, ωστόσο, από το ντοκιμαντέρ προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Δάφνη, περιμένει να υποδεχτεί τον γιο της που μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος και του ετοιμάζει το τραπέζι. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να καθαρίσει και τα όπλα του σπιτιού και συγκεκριμένα περίπου 10 καραμπίνες και μερικά αυτόματα όπλα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση του σαλονιού. Στο ίδιο πλάνο, μπορείτε να δείτε, τα κάγκελα του παραθύρου της κουζίνας της που σχηματίζουν μια σβάστικα, σαν… απλή εικαστική παρέμβαση.