Αντιπολεμική εκδήλωση από τη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας

Με στόχο το επόμενο διάστημα να κλιμακωθούν οι αντιπολεμικές δράσεις συνολικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί ένα ιδιότυπο κέντρο εξόρμησης ή μια εκτεταμένη στρατιωτική βάση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Λάρισα, Στεφανοβίκειο κλπ.), η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου διοργανώνει από τις αρχές του μήνα αντιπολεμικό – αντιμπεριλιαστικό αφιέρωμα.

Το αφιέρωμα κορυφώνεται με την προβολή του επεισοδίου “Men against fire” της σειράς “Black mirror” σήμερα Δευτέρα 17/12 στις 21:30. Πρόκειται για στρατιωτική ιστορία σε ένα μεταπολεμικό μέλλον, που εμπνεύστηκε από την σκέψη των επιθέσεων με drones και πως η τεχνολογία αλλάζει το ύφος του πολέμου. Με αφορμή την προβολή θα ακολουθήσει την Τετάρτη 19/12 στις 19:30 εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: “Black mirror και σύγχρονες μορφές πολέμου”.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Ευσταθίου, νομικός και μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης. Η εκδήλωση και η προβολή, θα γίνουν στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας στην οδό Μεταμορφώσεως 19.

«Επιδίωξή μας είναι να συζητήσουμε για τις σύγχρονες, συμβατικές και μη μορφές πολέμου, για τα νέα στρατιωτικά δόγματα που επεκτείνονται τόσο στη χωρά μας όσο και σε όλο το ευρωατλαντικο σύστημα, για την κατασκευή του “εσωτερικού εχθρού” και των “υβριδικών απειλών” και κυρίως για το ρόλο ενός σύγχρονου αντιπολεμικού κινήματος της εποχής μας. Η υπεράσπιση των λαϊκών εξεγέρσεων και η ανάδειξή ως βασικού εχθρού για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα των ίδιων των αστικών “εθνικών” τάξεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση τόσο για το σταμάτημα της πολεμικής μηχανής, όσο και για την κατάκτηση ενός αξιοβίωτου μέλλοντος για την εργαζόμενη πλειοψηφία», τονίζεται σε ανακοίνωση της Λέσχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.