Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Μπιλλίνης: «Κύλησαν όλα στην εντέλεια»

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ορισμένα τμήματα ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα

Όλα λειτούργησαν «στην εντέλεια», χθες πρώτη μέρα επιστροφής των φοιτητών στα έδρανα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχεδόν μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ». Η έλευση μάλιστα των φοιτητών στις σχολές ήταν μαζική.
Αναλυτικά ο κ. Μπιλλίνης ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες αναμενόμενες ουρές στην είσοδο των τμημάτων του Πανεπιστημίου που ήταν και ο χώρος ελέγχου των φοιτητών, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, κυλώντας εν τέλει όλα ομαλά. «Προσλάβαμε 63 υγειονομικούς ελεγκτές και πραγματοποιήθηκε η διαδικασία του ελέγχου, είτε σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε σε πιστοποιητικά νόσησης, είτε τέλος, σε rapid test που έχει ισχύ 48 ώρες. Ελέγχονται όλοι», τόνισε ο Αντιπρύτανης. Επίσης σημείωσε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων και από καθηγητές και από φοιτητές, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει και να τηρείται. «Κύλησαν όλα στην εντέλεια», δήλωσε.
Σχετικά με το αν άνοιξαν όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα ο κ. Μπιλλίνης εξήγησε ότι δεν λειτούργησαν όλα, καθώς σε κάποια τμήματα πρέπει να τοποθετηθεί η συσκευή καθαρισμού του αέρα, ώστε να γίνει το άνοιγμα με ασφάλεια. Διαβεβαίωσε όμως ότι και αυτά τα τμήματα τα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα, στις 11 Οκτωβρίου, με πλήρη ασφάλεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.