Αντίθετοι οι κάτοικοι του Ν. Πηλίου στο αιολικό πάρκο

Ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου και για τους δασικούς χάρτες

Γενική συνέλευση των κατοίκων Ν. Πηλίου πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου για τους δασικούς χάρτες και την εγκατάσταση αιολικού πάρκου.
Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πηλίου αναφέρεται ότι ο Αγροτικός Σύλλογος και οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, απαιτούν από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις αγροτικές εκτάσεις, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Οι αγρότες ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων καλλιεργούμενων εκτάσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων και να αντιμετωπισθούν άμεσα και να μην αναγνωρισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων, καθώς και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, π.χ. από τον τουριστικό ή κατασκευαστικό κλάδο.
Ακόμη απαιτούν να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

Αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες
Οι κάτοικοι, αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος είναι πλήρως αντίθετοι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα χωριά τους και ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πηλίου αντιτίθεται στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων εταιριών, διότι οι κάτοικοι δεν θα έχουν κανένα όφελος.
γνώμονα ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ο Αγροτικός Σύλλογος τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μόνο μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα για φθηνό ρεύμα με προστασία του περιβάλλοντος, διαφύλαξη της ασφάλειας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
«Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τέλος απαιτούμε την απομάκρυνση του Υποσταθμού της ΔΕΗ απ την κατοικημένη περιοχή του Λαύκου», καταλήγει ο Αγροτικός Σύλλογος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.