Αντίθετοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Θ. στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Γίνεται λόγος για καθιέρωση ενός πειθαρχικού κώδικα «χουντικής έμπνευσης»

Την πλήρη αντίθεσή τους με τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τη θέσπιση της βάσης του 10 και την καθιέρωση ενός πειθαρχικού κώδικα «χουντικής έμπνευσης», εκφράζουν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Παντελής Προμπονάς μέλος διοίκησης Μεταπτυχιακών φοιτητών Π.Θ., μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, και τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται να εφαρμόσει μια αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που στήνεται απλά σε ιδεολογικά ατυχήματα και προκαταλήψεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, όχι μόνο εάν απαντάει σε πραγματικά προβλήματα λειτουργίας της εκπαίδευσης, αλλά και την περίοδο την οποία κατατίθεται
«Αν πιστεύαμε αυτά που ακούγονται και καλλιεργούνται συστηματικά και από μερίδα των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τα Πανεπιστήμια, όντως η εικόνα είναι ότι περίπου οι φοιτητές δεν σπουδάζουν, αλλά δέρνονται, αντιγράφουν, κάνουν πάρτι οργανώνουν επιθέσεις και τα Πανεπιστήμια είναι επικράτειες βίας και ανομίας», ανέφερε.
Ο κ. Προμπονάς τόνισε ότι είναι περίεργο πως, αφού περάσουν χρόνια, οι άνθρωποι που αποφοιτούν από τα Πανεπιστήμια γίνονται οι γιατροί μας, οι δικηγόροι μας, οι μηχανικοί μας, οι δάσκαλοι των παιδιών και οι καθηγητές μας και εμεί, ως εκ θαύματος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης»

«Αυτό είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης, ότι ζούμε μια εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την οποία αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να επικυρώσει. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που στήνεται απλά σε ιδεολογικά ατυχήματα και προκαταλήψεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, όχι μόνο εάν απαντάει σε πραγματικά προβλήματα λειτουργίας της εκπαίδευσης, αλλά και την περίοδο την οποία κατατίθεται», τόνισε ο μέλος της διοίκησης Μεταπτυχιακών φοιτητών.
Ο κ. Προμπονάς τόνισε ότι την περίοδο των σπουδών του πέρασε από ΕΜΠ, το Πάντειο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, πριν έρθει στο Π.Θ. και δεν έχει ξανακούσει ποτέ ένα τέτοιο fast track νομοθέτημα να προχωράει, με τη Βουλή να υπολειτουργεί λόγω των περιοριστικών μέτρων, τους ενδιαφερόμενους να μην μπορούν να εκφράσουν οργανωμένα την άποψή τους με τους φοιτητές να βρίσκονται στα σπίτια τους και υπό περιορισμό και με τέτοιο επιθετικό τρόπο να προχωράει ένα νομοθέτημα που αφορά τη σύσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τη θέσπιση της βάσης του 10 και την καθιέρωση ενός πειθαρχικού κώδικα χουντικής έμπνευσης, που κανείς δεν καταλαβαίνει ποια ήταν η ανάγκη δημιουργίας αυτού του πλαισίου λειτουργίας.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ανήκουστο σε όλο τον δυτικό κόσμο ένα κράτος να κάνει εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, συνεισηγούμενο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αναφορικά με τις περιπτώσεις κλοπών ή δολιοφθορών είπε ότι είναι ποινικά αδικήματα που ήδη με το υπάρχουν καθεστώς παίρνουν το δρόμο τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.