Αντίθετοι Πανεπιστημιακοί και Δάσκαλοι στις προθέσεις του υπουργείου για τα Νηπιαγωγεία

Η Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών και το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετήσει εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και Αγγλικών στα ελληνικά δημόσια Νηπιαγωγεία.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, μια τέτοια πρόθεση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου, στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης παραβλέποντας βασικές παιδαγωγικές αρχές και τελικά οδηγεί στη σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, αγνοώντας τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων 4-6 ετών.
«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναθεωρήσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη την τεκμηριωμένη επιστημονικά θέση μας», αναφέρουν οι πρόεδροι και κοσμήτορες των Παιδαγωγικών Τμημάτων (μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και η ΔΟΕ.

Επίσης, η σύνοδος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία και αντίθεσή της στην προσπάθεια αναγνώρισης τίτλων σπουδών ιδιωτικών κολλεγίων ως ισότιμων με αυτούς ελληνικών Πανεπιστήμιων, για τον διορισμό́ εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που επιχειρεί η κυβέρνηση με το άρθρο 50 του Ν.4653/2020 και ζητά την άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.