Απαλλάχτηκε 50χρονος που κλείδωσε τον γιό του έξω από το σπίτι

Παραμένει κρατούμενος για να απελαθεί στην Αλβανία

Απάλλαξε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 50χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε κλειδώσεις στις 22 Δεκεμβρίου 2021 έξω από το σπίτι τον 15χρονο γιό του, στη Σκιάθο και κατηγορούνταν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι όντως ο άνδρας κλείδωσε τον γιός του έξω από το σπίτι (στη συνέχεια το παιδί έκανε καταγγελία και συνελήφθη), αλλά δεν κινδύνεψε, με αποτέλεσμα να τον απαλλάξει, πατά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας να κριθεί ένοχος.
Ο κατηγορούμενος κρατείται, γιατί βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα και θα απελαθεί, ενώ το ανήλικο παιδί, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο, φιλοξενείται στο Ορφανοτροφείο Βόλου, μετά από αίτημα της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Στο Δικαστήριο ο 50χρονος κατέθεσε ότι ο γιός του είναι δύσκολο παιδί που είναι στην εφηβεία και δεν τον ακούει, ενώ πρόσθεσε ότι η Σκιάθος δεν είναι επικίνδυνο μέρος για παιδιά.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ένας γνωστός του κατηγορούμενου που είχε φιλοξενήσει το παιδί μια φορά, όταν είχε φύγει ξανά από το σπίτι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει ο αλλοδαπός με το παιδί, ο οποίος είπε ότι το παιδί φεύγει γενικά από το σπίτι.

Ο κατηγορούμενος θα απελαθεί στην Αλβανία, ενώ ο ανήλικος μένει στο Ορφανοτροφείο και η Εισαγγελία Ανηλίκων ξεκίνησε τη διαδικασία μέσω της Πρεσβείας να έρθει σε επαφή με τη μητέρα του, που ζει στην Ιταλία, μήπως θέλει να πάρει μαζί της το παιδί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.