Απατεώνες είχαν χτυπήσει σε Σκιάθο και Σκόπελο

Έξι συλλήψεις στην Κεφαλονιά για 30 περιπτώσεις Πανελλαδικά

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου, με “θύματα” και στις Σποράδες.
Η εγκληματική ομάδα, η χρονική δράση της οποίας οριοθετείται από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και σήμερα, αποτελούνταν από οκτώ συνολικά άτομα, έξι από τα οποία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, πέντε Έλληνες άνδρες στην Κεφαλονιά και μια Ελληνίδα γυναίκα, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδής αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α.) από τις οποίες οι 29 τετελεσμένες και μια απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (59.104) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 €.

Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των 405 € καθώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.