Από ΚΤΕΟ περνούν οι μοτοσικλέτες στη Σκιάθο

Από τεχνικό έλεγχο θα περάσουν οι μοτοσικλέτες άνω των 50 κυβικών εκατοστών στη Σκιάθο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τον αριθμό κυκλοφορίας.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έχουν ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα ως καινούργιες μέχρι την 15/5/2013 και ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που ο περιοδικός τεχνικός τους έλεγχος έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι την 1/5/2015, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ στο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Οχήματα που ο αριθμός τους λήγει σε 0 και 1 Μάιος 2017
Οχήματα που ο αριθμός τους λήγει σε 2 και 3 Ιούνιος 2017
Οχήματα που ο αριθμός τους λήγει σε 4 και 5 Ιούλιος 2017
Οχήματα που ο αριθμός τους λήγει σε 6 και 7 Αύγουστος 2017
Οχήματα που ο αριθμός τους λήγει σε 8 και 9 Σεπτέμβριος 2017

Ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έχουν ημερομηνία πρώτης εβδομάδες πριν, έως και μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία συμπλήρωσης της τετραετίας. Στο παραπάνω πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα μοτοποδήλατα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε ετήσιο τεχνικό έλεγχο.

Δίκυκλες μοτοσυκλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους για τεχνικό έλεγχο, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν. Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν αλλάξει πινακίδες θα προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας. Όσες από τις παραπάνω προσκαλούμενες μοτοσυκλέτες έχουν ήδη ελεγχθεί από ΚΤΕΟ και τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου ( Δ.Τ.Ε.) με τα οποία έχουν εφοδιασθεί βρίσκονται σε ισχύ, οι κάτοχοί τους οφείλουν να το προσκομίσουν για έλεγχο σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης του Δ.Τ.Ε. και όχι σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα. Ο τεχνικός έλεγχος των δίκυκλων μοτοσυκλετών είναι υποχρεωτικός και αποβλέπει στην οδική ασφάλεια και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Κάτοχος οχήματος ο οποίος δεν το προσκομίζει για τακτικό ή επαναληπτικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθορισμένης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.