Από παράπτωμα σε… παράπτωμα!

Καταδίκες για τρεις γνώριμους των δικαστηρίων

Σε ποινές φυλάκισης 10 και 5 μηνών αντίστοιχα, καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 30χρονο, που έκλεψε φορτηγό αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής στη Ν. Ιωνία, καθώς και σε ένα ζευγάρι 25χρόνων, που τον ακολούθησαν, γιατί νόμιζαν ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό του και συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, στην Βρύναινα Αλμυρού.
Ωστόσο ο 30χρονος, που έκλεψε το φορτηγό, είναι ο δράστης της κλοπής κειμηλίων εκκλησίας στη Βρύναινα την προπερασμένη εβδομάδα και είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, ενώ η 25χρονη, κρατήθηκε στην Αστυνομία, καθώς είναι δράστιδα της κλοπής σε σούπερ μάρκετ στον Βόλο, η οποία την Παρασκευή είχε καταδικαστεί ερήμην, από το ίδιο δικαστήριο, σε φυλάκιση 30 ημερών χωρίς αναστολή και μετατροπή, ώστε ο δικηγόρος της να καταθέσει αίτηση αναστολής της ποινής.
Στο Δικαστήριο ο 30χρονος υποστήριξε ότι ήταν ζαλισμένος, νόμιζε ότι ήταν το δικό του αυτοκίνητο, το ξεκλείδωσε και το έβαλε μπρος με τα δικά του κλειδιά. Στη συνέχεια του έσβησε δεν έπαιρνε μπροστά με το κλειδί και συνέχισε την πορεία του, αφού ξήλωσε τα καλώδια.
Το ζευγάρι 25χρόνων, υποστήριξε ότι βρήκαν στο δρόμο τον 30χρονο, νόμιζαν ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό του, τους είπε να πάνε στη Βρύναινα και αυτοί τον ακολούθησαν.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε για κλοπή σε φυλάκιση 10 μηνών τον 30χρονο, χωρίς αναστολή (λόγω του ποινικού του μητρώου) και με δικαίωμα έφεσης και το ζευγάρι σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.