Από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του Ε65

Κων. Μαραβέγιας: Έργο στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της Μαγνησίας

«Σύμφωνα με τo εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που κατατέθηκε χθες στην Ε.Ε, η Ελλάδα ζητά την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Πρόκειται για ένα σημαντικό για ολόκληρη τη Θεσσαλία έργο υποδομής μήκους 70,5 χλμ που θα συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Αφορά την σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό που θα διευκολύνει τις εμπορευματικές μεταφορές προς τη δυτική Ευρώπη με αφετηρία τη Μαγνησία και ιδιαίτερα το λιμάνι του Βόλου».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «υπενθυμίζεται πως για το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας είχε καταθέσει στη Βουλή τον Ιούλιο σχετική Ερώτηση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνοντας την στρατηγική σημασία της επένδυσης αυτής για το μέλλον της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας.
Η ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά έργα υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει τελικά και τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου αυτού έργου, ύψους 442 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενης διάρκειας κατασκευής 3 ετών. Πρόκειται ουσιαστικά για εξειδίκευση του τμήματος της έκθεσης Πισσαρίδη που αφορά τις επενδύσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε εθνικές υποδομές.
Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας επεσήμανε πως η ολοκλήρωση του Ε65 θα τον καταστήσει ένα πλήρη οδικό άξονα που μεταξύ άλλων θα συνδέσει τη Μαγνησία με τη βορειοδυτική Ελλάδα και το λιμάνι του Βόλου με την Ηγουμενίτσα, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο, στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή του νομού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.