Αποδίδουν την σωτηρία τους στον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Παντελεήμονα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Δυστυχώς υπάρχουν σφάλματα γι’ αυτό που συνέβη, όμως, δόθηκε μια μεγάλη μάχη» τόνισε ο Μητροπολίτης

Πάνδημη ήταν η συμμετοχή του λαού στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το παρ’ ολίγον ολοκαύτωμα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν την σωτηρία τους στον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Παντελεήμονα, το παρεκκλήσιο του οποίου βρίσκεται πλησίον του Συνεταιρισμού. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, για δεύτερη φορά, τις ημέρες αυτές, βρέθηκε κοντά στους Αγχιαλίτες, μάλιστα κατά την επέτειο του ολοκαυτώματος της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1906.
Μιλώντας για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι «νιώσαμε τί σημαίνει τρόμος και αίσθηση πολέμου. Το γεγονός συγκλόνισε την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο, γιατί δεν έχει δικαιολογία αυτό που έγινε. Μόνο η προσευχή ήρθε στα χείλη και στην καρδιά μας εκείνες τις ώρες». Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε τους υπευθύνους όλων των φορέων, που έκαναν το καθήκον τους τις ημέρες της μεγάλης φωτιάς, εξήρε, όμως, το λαμπρό παράδειγμα του εθελοντισμού και μάλιστα τα νέων, «που δεν είναι αυτονόητο πάντοτε και παντού. Οι νέοι έτρεξαν και βοήθησαν και αυτός είναι καρπός της ενότητας, ακόμα κι αν δεν έχουν συνειδητοποιήσει μέσα τους ότι λειτουργεί ο Χριστός.
Την κρίσιμη στιγμή, παρά τα σφάλματα, τις ελλείψεις – γιατί δυστυχώς υπάρχουν σφάλματα γι’ αυτό που συνέβη – όμως, δόθηκε μια μεγάλη μάχη και σώθηκαν τα χωριά, εκκενώθηκε μια ολόκληρη πόλη και δεν υπήρξε κανείς εγκαταλειμμένος.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κύμα της συμπαράστασης που δέχθηκε τούτες τις μέρες από δεκάδες Αρχιερείς, ανά την Ελλάδα και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη και την συμπάθειά του στον λαό μας. Όμως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εξέφρασε και τον βαθύ του πόνο για την καταστροφή του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Ν. Αγχιάλου, με τον οποίο ιδιαιτέρως συνδέθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.