Αποκαθιστά την Ι. Μονή Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η προγραμματική σύμβαση για το έργο «Συντήρηση-Αποκατάσταση οδού πρόσβασης, υπόγειου και περιβάλλοντος χώρου Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας», συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
«Με στρατηγικό σχέδιο και σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, δρομολογούμε έργα που αναδεικνύουν την θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία. Τα μνημεία πρέπει να συντηρούνται και να προστατεύονται. Παράλληλα, με τα έργα δημιουργούμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και αποκατάσταση της οδού πρόσβασης, του υπογείου και του περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μ. Παναγίας Οδηγήτριας, που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από τις βροχοπτώσεις και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών.
Συγκεκριμένα οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:
– Στεγανοποίηση, ενίσχυση και αποκατάσταση του φορέα του βοηθητικού χώρου του υπογείου, περιμετρικά τοιχεία, και πλάκα επικάλυψης
– Αποκατάσταση ασφαλτικού οδού πρόσβασης από το επαρχιακό δίκτυο
-Αποξηλώσεις πλακόστρωτου, καθαρισμός επιφανειών, απομάκρυνση σαθρών
τμημάτων.
-Εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης σε όλη την επιφάνεια των τοιχείων και πλακών
-Καμπτική ενίσχυση με ανθρακονήματα στο κάτω μέρος της πλάκας οροφής υπογείου.
-Επιχρίσματα και υδροφοβικός εμποτισμός
-Κατασκευή στραγγιστηρίου αγωγού D=160mm στο πίσω όριο των αποθηκών πριν την επιχωμάτωση ώστε να συλλέγονται τα κατεσδύοντα ύδατα
-Αποκαταστάσεις πλακόστρωτου αυλής, σχαρών, βαθμίδων, τοιχίσκων κλπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.