Απολογούνται δύο που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών στη Σκιάθο

Ελεύθεροι άλλοι δύο για κατοχή σε βαθμό πλημμελήματος

Σήμερα Τρίτη θα απολογηθούν δύο από τους τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Σκιάθο σε επιχείρηση της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί. Το Σάββατο οι κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, που άσκησε διώξεις σε βάρος τους, παρέπεμψε τους δυο στον ανακριτή και άφησε τους άλλους δύο, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, ελεύθερους και θα οριστεί δικάσιμος σε βάρος τους.
Κατά του 29χρονου και του 23χρονου ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, 37 και 35 ετών, η δικογραφία αφορούσε μόνο την κατοχή σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν με την τακτική διαδικασία.
Οι άλλοι δύο δεν θέλησαν να πουν κάτι, προτού προλάβουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας και θα οδηγηθούν ξανά σήμερα Τρίτη ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Μέχρι τότε κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Έρευνες σε έξι σπίτια και ένα καφέ – μπαρ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις παρακολουθούνταν το τελευταίο 20ήμερο και την Παρασκευή, από το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση σύλληψης, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Έγιναν έρευνες σε έξι σπίτια και ένα καφέ – μπαρ του νησιού, και σε τέσσερα σημεία βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν κάποια αντίσταση, ενώ υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού φύλασσαν τις ουσίες.

Οι τέσσερις άνδρες, μόνιμοι κάτοικοι Σκιάθου, φέρονται να μην έχουν σχέση μεταξύ τους και γι’ αυτό τον λόγο δεν τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς δεν προέκυψε ότι είχαν αναπτύξει τέτοια δράση. Οι δύο φέρονται ως μέτοχοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται να εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι σε επιχειρήσεις του νησιού του Παπαδιαμάντη.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 48,8 γραμμαρίων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 30,4 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές, 6 τρίφτες, 600 άδειες πλαστικές συσκευασίες, 1 ρολόι χειρός, 1 χρηματοκιβώτιο, όπου περιείχε 15.315 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 κάρτες SIM και 1 ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.