Απόλυτα αντίθετο το ΔΣ Σκοπέλου στην συγχώνευση ή κατάργηση του Ειρηνοδικείου του νησιού

Την απόλυτη αντίθεσή του στην συγχώνευση ή κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού υιοθετώντας πλήρως την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι και η ενδεχόμενη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου σε αυτό του Βόλου, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους, τους δικηγόρους, αλλά και τους εργαζομένους.

«Ήδη στο πλαίσιο της προσχηματικής διαβούλευσης που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου τοποθετήθηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο συγχώνευσης, γεγονός που δεν πρέπει να μας εφησυχάσει.

Φέρνουμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, για να εκφραστεί και σε αυτό το επίπεδο η αντίθεση σε οποιαδήποτε επιχείρηση συγχώνευσης-κατάργησης του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου, που έρχεται να προστεθεί σ΄ αυτήν του άμισθου υποθηκοφυλακείου, μέσω του Κτηματολογίου.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νησιού να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη, να μη ανεχτούν να σηκώσει ο λαός ακόμη ένα βάρος στους ώμους του για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων του!

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών, έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την υπ’ αριθ.7291/22-11-2023 πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου αποφασίζει Ομόφωνα και συμφωνεί με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε νομοθετική ή διοικητική πρωτοβουλία περί συγχώνευσης ή κατάργησης του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.