Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της Σχολής Αστρονομίας

Επόμενη δράση, το 20ό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, και ώρα 7 μ.μ. τελειώνουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας που διοργανώνονται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας εδώ και 9 συνεχή χρόνια και θα απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια. Φέτος γράφτηκαν στη Σχολή περί τους 90 μαθητές, αλλά φοίτησαν κανονικά και πέτυχαν στις εξετάσεις συνολικά 67 εξ αυτών. Ήτοι: 37 στην πρώτη τάξη, 13 στη δεύτερη και 17 στην τρίτη τάξη.
Όπως έγινε γνωστό από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, «οι μαθητές και οι μαθήτριες της 1ης τάξης διδάχτηκαν το ηλιακό μας σύστημα με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τους δορυφόρους των πλανητών και τους αστεροειδείς. Στη 2η τάξη διδάχτηκαν τους αστέρες, το Γαλαξία μας, τους άλλους γαλαξίες, το Σύμπαν γενικότερα, την ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια. Στην 3η τάξη διδάχτηκαν τη διαστημική και τις νέες θεωρίες και ανακαλύψεις (βαρυτικά κύματα, εξωπλανήτες, θεωρίες των χορδών, θεωρίες των Πάντων, κοσμικές ακτινοβολίας και κοσμολογία.
Οι 13 καθηγητές – μέλη της Εταιρείας που δίδαξαν ήταν οι: Μουτσιάρας Κων/νος, Παπαντωνιάδου Μαρία, Μελάκος Αθανάσιος και Μαυρομάτης Δημήτριος, στην Α΄ τάξη. Ξενάκης Χρίστος, Σπανός Σεραφείμ, Μπλατσής Δημήτριος και Βέης Νικόλαος, στη Β΄ τάξη. Κολυμένου Μαρία, Καπλάνης Ξενοφών, Βέργος Ιωάννης, Μαυρομάτης Δημήτριος και Ξενάκης Χρίστος στη Γ΄ τάξη, καθώς και οι παρατηρησιακοί Ζαγάκος Γεώργιος και Καραΐσκος Απόστολος, σε όλους μαζί.
Ήδη άρχισαν οι ετοιμασίες για το 20ό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, που θα διεξαχθεί καθημερινά από 1ης έως 5ης Ιουλίου 2019 και από ώρες 7 – 11 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει πάλι φέτος τρία τμήματα: Το πρώτο τμήμα, των αρχαρίων θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ., το δεύτερο τμήμα, το Παρατηρησιακό, θα λειτουργεί από 7 – 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει και μια υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό και το 3ο τμήμα, το ανώτερο, θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ. Έτσι μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθούν δύο τμήματα της επιλογής τους.
Την πρώτη μέρα του Θερινού Σχολείου, θα γίνει ομαδική αστροεξόρμηση στα Χάνια Πηλίου, όπου μετά την υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνεστίαση στον ίδιο χώρο, με σχετική ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.