Απόστ. Τσακανίκας: Σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές προϊόντων, μικρή η κίνηση στις λαϊκές

«Πετούν» τα φασολάκια μέχρι 3,5 ευρώ το κιλό

Σε λογικά επίπεδα κινούνται οι τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές του Νομού Μαγνησίας, χωρίς να παρατηρούνται αυξήσεις, όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο Πρόεδρος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Απόστολος Τσακανίκας, στην εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ». Οι αυξήσεις αφορούν ελάχιστα προϊόντα, και αυτό δικαιολογείται σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος, η αύξηση που παρατηρείται είναι στα όσπρια και συγκεκριμένα στα φασολάκια, μία αύξηση που αγγίζει το 80%, με την τιμή του κιλού να κυμαίνεται από 3 έως 3,50 ευρώ. Ο λόγος που τονίζει ο κ.Τσακανίκας , είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των λουλουδιών, εφόσον και οι πρέπουσες θερμοκρασίες για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο φυτό είναι στους 28ο C. Τα υπόλοιπα λαχανικά κυμαίνονται σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Ο κ. Τσακανίκας αναφέρει ενδεικτικά κάποια προϊόντα, όπως η ντομάτα που «κινείται» από 50 λεπτά μέχρι και 1,20/κιλό, από 4 έως 6 τεμάχια αγγούρια 1ευρώ, το καρπούζι από 30 λεπτά, ενώ το πεπόνι φτάνει μέχρι και το 1 ευρώ.
«Πετάξαμε πολλά προϊόντα»
Οι τιμές παραμένουν σε λογικά επίπεδα με την κίνηση όμως να είναι μειωμένη λόγω της εποχής και της περιόδου με τον κ. Τσακανίκα να εξηγεί ότι είναι κάτι φυσιολογικό μέσα στο καλοκαίρι. «Κάθε χρόνο η κίνηση είναι πεσμένη τέτοια εποχή, μέχρι και τις 15 Αυγούστου», σημειώνει χαρακτηριστικά. «Το καλό είναι ότι ανοίξαμε», συμπληρώνει, αναφερόμενος στα μέτρα της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού, μέτρα που κράτησαν τις λαϊκές σε αδράνεια με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «πετάξαμε πολλά προϊόντα» . Μάλιστα το μέτρο του κλεισίματος των λαϊκών το χαρακτήρισε ως «παράλογο, εξοντωτικό, εξωφρενικό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.