Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες οδοποιίας στο χείμαρρο Καλάμου Αργαλαστής

Στην άμεση κατασκευή οδού, μέσα από την κοίτη του χειμάρρου στον Κάλαμο Αργαλαστής, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς την περιοχή Καλογριά, προχωράει από Δευτέρα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Η διαμόρφωση οδού, σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων βορειότερα της κατεστραμμένης από τις βροχοπτώσεις γέφυρα, αποτελεί μια άμεση λύση εξυπηρέτησης των αναγκών συγκοινωνίας από τον Κάλαμο προς τον οικισμό Καλογριά.

Συνεργεία του Δήμου, θα αρχίσουν τη Δευτέρα τις εργασίες διαμόρφωσης της οδού μέσα από την άνυδρη την τρέχουσα περίοδο κοίτη και εκτιμάται πως σε διάστημα λίγων ημερών ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου, είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλάμου Αργαλαστής για το θέμα της γέφυρας αλλά και διάφορες εργασίες εξωραϊσμού της περιοχής και έγινε παρουσίαση των εναλλακτικών λύσεων που προωθεί η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.

Παράλληλα, αυτοψία στο χείμαρρο, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από αξιωματιό του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική εγκατάστασης μεταλλικής γέφυρας η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διέλευσης έως ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.
Από τη μελέτη της περιοχής, τις μετρήσεις κ.λπ. θα εξαρτηθεί εάν είναι εφικτή η τοποθέτηση της μεταλλικής γέφυρας από το Στρατό.
Τόσο κατά τη συμμετοχή του στην αυτοψία στον Κάλαμο όσο και στη συνάντηση με το ΔΣ του τοπικού Συλλόγου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου τόνισε την ανάγκη συνεργασίας Δημοτικής Αρχής – τοπικών φορέων, ώστε μέσα από τον διάλογο και την κατάθεση προτάσεων, να επιλέγονται οι καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Η πρόταση της κατασκευής προσωρινής οδού μέσα από την κοίτη, με κατάλληλη διαμόρφωση της όχθης του χειμάρρου ώστε η κλίση και το πλάτος να εξυπηρετούν ασφαλείς διελεύσεις οχημάτων, φαίνεται πως αποτελεί την καλύτερη λύση με άμεσα αποτελέσματα ενώ τις προσεχείς ημέρες, αρχίζουν στον Κάλαμο και οι εργασίες επισκευής κρηπιδωμάτων, τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων, διαμόρφωσης εστιών για κάδους και γενικότερα οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον τοπικό Σύλλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.