Αρκετές οικογένειες της Μαγνησίας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για στήριξη

Αυξάνεται ο αριθμός τους χρόνο με το χρόνο, όπως και οι καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκων

Αρκετές είναι οι οικογένειες της Μαγνησίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και καταφεύγουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Θεσσαλίας για στήριξη, ενώ αρκετές είναι και οι καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκων παιδιών, με τον αριθμό τους και στις δύο περιπτώσεις να αυξάνει χρόνο με το χρόνο.
Τα παραπάνω ανέφερε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο υπεύθυνος του «Χαμόγελου του Παιδιού Θεσσαλίας κ. Γρ. Λιογγαρίδης, που τόνισε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα γίνουν πάρα πολλές δραστηριότητες με μια μεγάλη γιορτή στην έδρα του Οργανισμού στη Λάρισα, στο τέλος Νοεμβρίου, όπως και δράσεις για τη συγκέντρωση τροφίμων, παιχνιδιών, παζάρια με Χριστουγεννιάτικα είδη, ενόψει των εορτών, που έχουν στόχο να ενισχύσουν το έργο που γίνεται.

Αιτήματα οικογενειών
Ο υπεύθυνος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Θεσσαλίας είπε ότι υπάρχουν αιτήματα οικογενειών για βοήθεια και από τους τέσσερις νομούς, αλλά και από τη Μαγνησία, τόσο από το Βόλο, όσο και από άλλες περιοχές.
Διαπίστωση των υπευθύνων του Οργανισμού, είναι ότι ο αριθμός των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και απευθύνονται στο «Χαμόγελο του Παιδιού», είναι αρκετά μεγάλος, ενώ η στήριξή τους παρέχεται σε μηναία βάση, με αποστολή ρούχων, τροφίμων και άλλα είδη που έχει ανάγκη η κάθε οικογένεια.
Στο «Χαμόγελο» απευθύνονται επίσης οι οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που επίσης βοηθά, ενώ εκκλήσεις γίνονται και μέσω της τηλεφωνικής γραμμής «1056» που λειτουργεί όλο το 24ωρο και είναι δωρεάν για όλους.

Εννέα περιστατικά το πρώτο
εξάμηνο στη Μαγνησία
Στο Ν. Μαγνησίας καταγράφονται αρκετά περιστατικά για παραμέληση ή κακοποίηση ανήλικων παιδιών, που αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Οι καταγγελίες για περιστατικά του είδους, υπολογίζονται για τη Μαγνησία σε εννέα για το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ ο αριθμός τους φαίνεται ότι μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, όπως και οι οικογένειες που φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν βοήθεια.
«Χαιρόμαστε ωστόσο, που είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά», είπε ο κ. Λιογγαρίδης, που σημείωσε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα που υπήρχαν για βοήθεια, χάρη στη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση των πολιτών.
Όποιος πολίτης έχει ανήλικο παιδί και κρίνει ότι χρειάζεται κάποια βοήθεια μπορεί να απευθύνεται στην τηλεφωνική γραμμή SOS 1056, όπως και στο γραφείο της Θεσσαλίας 2410 560900 (καθημερινές 09.00 – 17.00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.