ΑΣΕ: «Να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γιατί διεκδικούν να κάνουν μάθημα!
Όπως αναφέρει, τα παραπάνω γεγονότα αποδεικνύουν την υποκρισία και τους πραγματικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τους σπουδαστές – φοιτητές, τους αυριανούς δασκάλους, γιατρούς, αρχιτέκτονες, …ως εγκληματίες, γιατί έκαναν «το έγκλημα» να διεκδικούν την ομαλή λειτουργία των σχολών τους, που είναι κλειστές εδώ και ένα χρόνο, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Για την κυβέρνηση είναι σοβαρό παράπτωμα η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας. Κρατά κλειστά με τα ΜΑΤ τα πανεπιστήμια, στέλνει στο αυτόφωρο τους αγωνιζόμενους φοιτητές, που θέλουν να σπουδάσουν, καταστέλλει με βία τις συλλογικές διαδικασίες. Με την τρομοκρατία προωθούν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό, τονίζει η ΑΣΕ, που καταλήγει ότι είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες του λαού και των παιδιών του για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η ΑΣΕ απαιτεί:
• Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
• Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως – Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.