Αθωώθηκαν λιμενικοί για πυροβολισμούς κατά αγριοκάτσικων στην Κυρά Παναγιά

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πέντε λιμενικοί, που υπηρετούσαν τον Ιανουάριο του 2013 σε λιμενική αρχή νησιού των Βορείων Σποράδων και κατηγορούνταν, ο μεν πρώτος για απόπειρα ζωοκτονίας, γιατί πυροβολούσε με το υπηρεσιακό του όπλο αγριοκάτσικα στην Κυρά Παναγιά Αλοννήσου και οι υπόλοιποι τέσσερις για απλή συνδρομή στην απόπειρα του πρώτου.

Ο βασικός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο, για να το δοκιμάσει, επειδή είχε υποστεί οξείδωση, ισχυρισμός που έγινε δεκτός από το Δικαστήριο και αθωώθηκε, καθώς η θήρα άγριου ζώου είναι πλημμέλημα. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι λιμενικοί, που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος, κρίθηκαν επίσης αθώοι από το Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι και να ήθελαν να αποτρέψουν τον συνάδερφό τους, δεν μπορούσαν να το πράξουν εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 23 Ιανουαρίου 2013 περιήλθε στην 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ μία ανώνυμη καταγγελία για την ύπαρξη δύο βίντεο αναρτημένων στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα youtube με θέμα «katsikopolemos» και καταγγέλθηκε ότι φαίνονται λιμενικοί, πάνω στο πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, να κυνηγούν άγρια αιγοπρόβατα στο θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.