Αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων Αϊ – Γιάννη και Χορευτού προωθεί ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αϊ – Γιάννη και Χορευτό ώστε να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης, προωθεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε σε προτεραιότητα τις συγκεκριμένες υποδομές και πέτυχε τη νομιμοποίησή τους, αντιμετωπίζοντας χρόνιες εκκρεμότητες με τα Υπουργεία, τη Δικαιοσύνη, την Κτηματική Υπηρεσία κ.α. καθώς και πρόστιμα και αποζημιώσεις αυθαίρετης χρήσης που είχαν επιβληθεί.
Πλέον, το λιμάνι στον Αϊ – Γιάννη και το αλιευτικό καταφύγιο στο Χορευτό, είναι νόμιμα λιμενικά έργα και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ως φορέας νομιμοποίησης, σχεδιάζει το επόμενο βήμα της αξιοποίησής τους με ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία έχουν ως προαπαιτούμενο τη λειτουργία Λιμενικού Ταμείου.

Αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις για έναν βιώσιμο φορέα, ένα Λιμενικό Ταμείο που θα μπορούσε να καλύπτει και ευρύτερη περιοχή, ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης έχει αρχίσει επαφές με όμορους Δήμους, ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θρασ. Σταυριδόπουλο, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Χιώτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Σουλδάτος, εξετάστηκαν διάφορα σενάρια για την ευέλικτη λειτουργία του φορέα διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων ώστε αυτές να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς κατασκευής τους αλλά και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

“Μετά τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων, μπορούμε να σχεδιάσουμε πώς θα τις αξιοποιήσουμε.

Δεν αφήσαμε τις χρόνιες εκκρεμότητες κάτω από το χαλί και αντιμετωπίσαμε μεθοδικά και με ισχυρή βούληση όλα τα ζητήματα μέχρι να φτάσουμε στη νομιμοποίηση από την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία για μια ακόμη φορά ήταν αρωγός των προσπαθειών του Δήμου μας.

Εξετάζουμε πλέον την αξιοποίηση των σημαντικών αυτών λιμενικών έργων και θεωρήσαμε χρήσιμο να συζητήσουμε με τον ΟΛΒ που διαθέτει τεχνογνωσία και πλήρη διοικητική δομή, αναφέρει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης και συμπληρώνει: Η πρώτη συνάντησή μας με τον κ. Σταυριδόπουλο, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε διάθεση να εξεταστούν συνεργασίες.

Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τη διερεύνηση ώστε να καταλήξουμε στο ιδανικότερο πλαίσιο λειτουργίας των σημαντικών λιμενικών εγκαταστάσεων που αποτελούν προστιθέμενη αξία.

Θα συνεχίσουμε, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, να ενισχύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της περιοχής.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.