Αξιοποίηση της δωρεάς Γ. Χουλιάρα για Αθλητικό Πολυχώρο στη Σούρπη

Από τη σημερινή συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ.
Συνάντηση με την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ. είχε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Με στόχο την αξιοποίηση της δωρεάς του Γεωργίου Χουλιαρά, οικοπέδου εντός σχεδίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Σούρπης, συνολικής επιφανείας 1750 τ.μ. προς τον Δήμο Αλμυρού, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση συνεργασίας με την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Ο βουλευτής Μαγνησίας παρέδωσε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη το συμβόλαιο της δωρεάς του κ. Χουλιαρά και στον Γενικό Διευθυντή κ. Κυριαζόπουλο καθώς και στην Διευθύντρια Μελετών κ. Μυρτώ Παπαδάτου, το πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα του γηπέδου. Η συνάντηση έγινε κατόπιν συνεννόησης και με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με την Διευθύντρια Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού κυρία Αδάμου.
Ο βουλευτής κατέθεσε επισήμως αίτημα του Δήμου Αλμυρού και του δωρητή για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης και την έκδοση τευχών δημοπράτησης προκειμένου στη συνέχεια ο Δήμος Αλμυρού να αναζητήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή κλειστού αθλητικού πολυχώρου (γυμναστήριο – αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων).
Μάλιστα σε επικοινωνία που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο συμφωνήθηκε ότι η χρηματοδότηση που θα εξασφαλιστεί για το έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης θα παραχωρηθεί στην ΚΤ.ΥΠ. η οποία και θα υλοποιήσει το έργο αφού διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία για τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Τόσο ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάνναρης όσο και ο κ. Κυριαζόπουλος και η κ. Παπαδάτου αντιμετώπισαν την πρόταση του βουλευτή με πολύ θετικό τρόπο αφού υπήρξε κοινός τόπος ότι οι δωρεές, πολύ δε περισσότερο αυτές που εξυπηρετούν και κοινωνικές ανάγκες, πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο.

Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης η ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ. ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αλμυρού ότι η μελέτη για την ανακατασκευή του κτιρίου του Γενικού Λυκείου είναι έτοιμη και ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στα 1.750.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναζητήσει χρηματοδότηση τόσο για την ανακατασκευή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού όσο και για τον αθλητικό πολυχώρο της Σούρπης όταν ολοκληρωθεί η μελέτη της ΚΤ.ΥΠ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ
Μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τόνισε τα εξής: «Οι δύο πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Σούρπης και Πτελεού δε διαθέτουν κανένα κλειστό αθλητικό χώρο με αποτέλεσμα τόσο οι μαθητές των σχολείων όσο και οι αθλητές της περιοχής να περιορίζονται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους.
Η δωρεά του κ. Χουλιαρά, τον οποίο ευχαριστώ και προσωπικά, πρέπει να αξιοποιηθεί και αυτό σήμερα ξεκινήσαμε με την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ. Ελπίζω σε βάθος εξαμήνου να έχουμε έτοιμη την μελέτη και στη συνέχεια όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση του έργου. Το οφείλουμε στη νεολαία της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.