Αυτονομήθηκε απ΄τον ΣΥΔΙΣΑ η Σκόπελος μετά τη Σκιάθο

Την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΣΥΔΙΣΑ έλαβε και ο Δήμος Σκοπέλου μετά την απόφαση που είχε λάβει ο Δήμος Σκιάθου τους προηγούμενους μήνες.
Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου στις 9 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι, οι Δήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου συμμετέχουν στο ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας και μετέχουν με εκπροσώπους τους στο όργανο διοίκησής του. Από πενταετίας τουλάχιστον, στην πραγματικότητα η συμμετοχή τους στον ΣΥΔΙΣΑ είναι ανενεργός από κάθε άποψη. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποί τους μετέχουν τύποις στο Δ.Σ., χωρίς όμως να έχουν παρουσία, δεν αποδίδουν τις ετήσιες εισφορές και δεν υφίσταται κανένας σύνδεσμος μεταξύ του ΣΥΔΙΣΑ και των ανωτέρω νησιωτικών Δήμων σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Η διαχείριση των ΧΥΤΑ των νήσων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου γίνεται αποκλειστικώς και μόνον από τους οικείους Δήμους, με ίδια μέσα, προσωπικό και εν γένει επιλογές ως προς τον τρόπο, τους όρους και το κόστος, χωρίς οιαδήποτε ανάμειξη ή συνδρομή του ΣΥΔΙΣΑ, είτε άμεσα είτε υπό μορφή εγκρίσεως.
Ως εκ τούτου, υφίσταται στην πράξη αυτονόμηση των Δήμων, σε σχέση με την λειτουργία των ΧΥΤΑ εντός αυτών και την εν γένει διαχείριση των αποβλήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.