Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Τρία νέα θύματα μέσα σε λίγες ώρες, ενώ σταθερός είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων. Συνολικά 35 νέα κρούσματα στο νομό

Στα 80 ανέρχονται μέχρι και χθες το μεσημέρι τα θύματα του δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς μέσα σε λίγες ώρες, τρεις ακόμη συμπολίτες έχασαν τη ζωή τους. Στο μεταξύ η εικόνα στον αριθμό των νοσηλευόμενων είναι σταθερή, με τους γιατρούς όμως να επισημαίνουν πως τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα απ’ όλους, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να υπάρχει βελτίωση στο σύστημα υγείας. Την ίδια ώρα, 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, κατέγραψε μέχρι και χθες, ο ΕΟΔΥ.

Τρεις ακόμη άνθρωποι μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από νόσηση από κορωνοϊό. Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας κατέληξαν δύο άνδρες 77 ετών, ενώ νωρίς το πρωί της Τρίτης «έφυγε» από τη ζωή ακόμη ένας άνδρας 82 ετών.
Η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται σχεδόν καθημερινά στο Αχιλλοπούλειο, που από τις 19 Οκτωβρίου έως και χθες το μεσημέρι 80 συμπολίτες «έφυγαν» από τη ζωή.

72 οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό- Διασωληνώθηκαν δύο σε κλινικές
Σε ότι αφορά την εικόνα των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου αυτή φαίνεται πως σταθεροποιείται. Οι γιατροι δεν κάνουν λόγο για βελτίωση, αλλά μόνο για σταθεροποίηση, τονίζοντας πως βελτίωση θα υπάρξει σε τουλάχιστον 15 ημέρες, εάν συνεχιστεί και η τήρηση των μέτρων.
Επισημαίνουν πως οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στις απλές κλινικές κορωνοϊού χρειάζονται 10-15 ημέρες αποθεραπείας, ενώ ορισμένοι από αυτούς, γύρω στο 10% του συνόλου, ίσως χρειαστεί και αυξημένη φροντίδα ή ΜΕΘ.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί η έντονη πίεση στις κλινικές να έχει μειωθεί, όμως αυτό δεν συμβαίνει και στη ΜΕΘ κορωνοϊού που συνεχίζει να είναι «κλειστή», με τα οκτώ κρεβάτια να είναι πλήρη. Μάλιστα, εξαιτίας της έλλειψης κενού κρεβατιού στη ΜΕΘ, δύο ασθενείς με πολλές συνοσηρότητες, που παρουσίασαν επιβάρυνση της υγείας τους, διασωληνώθηκαν σε απλές κλινικές κορωνοϊού, ενώ εξετάζεται η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου Νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή ένας ασθενής από απλή κλινική κορωνοϊού μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με αποτέλεσμα πλέον να νοσηλεύονται σε αυτούς τους ειδικούς θαλάμους πέντε ασθενείς. Στην Α’ κλινική κορωνοϊού μέχρι και χθες νοσηλεύονται 23 ασθενείς, στη Β’ κλινική 14 και στη Γ’ 22 ασθενείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.