Αυξάνονται οι πληρότητες των πτήσεων στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου-«Έχουμε πλέον πληρότητες άνω του 90%»

Σε 7-10 μέρες εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη στον κλιματισμό

Πρόβλημα με τον κλιματισμό αντιμετωπίζει εδώ και μια εβδομάδα το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κάτι που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην πτήση το απόγευμα του Σαββάτου, με τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, λόγω μεγάλης βλάβης στο σύστημα κλιματισμού, ωστόσο διατέθηκαν οι πιστώσεις βρέθηκε τεχνικός και εκτιμάται ότι σε 7-10 μέρες το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

Θετικό για την περιοχή είναι ότι οι πτήσεις που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο έχουν πλέον πληρότητες άνω του 90%, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κώστας Ευσταθίου αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Σήμερα αναμένεται πτήση από το Μόναχο με την Condor και ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι πτήσεις αρχίζουν και γεμίζουν και έχουν πληρότητες πάνω από 90%, κάτι που είναι θετικό για την περιοχή. Οι επιβάτες των πτήσεων από τη Γερμανία έχουν προορισμό κυρίως τη Μαγνησία, αλλά και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ανέφερε.

Μεγάλη βλάβη στον κλιματισμό
Σε τεχνική βλάβη μεγάλης έκτασης οφείλεται το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου δεν διαθέτει κλιματισμό, ήδη βρέθηκαν τεχνικοί και είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κώστας Ευσταθίου αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, το πρόβλημα παρουσιάστηκε εδώ και μια εβδομάδα και εξέφρασε την ελπίδα σε 7-10 μέρες να επισκευαστεί η βλάβη, που είναι μεγάλη και αφορά όλο το ισόγειο του αεροδρομίου, ενώ έχουν διατεθεί οι απαραίτητες πιστώσεις.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, το πρόβλημα εντοπίζεται στην απογευματινή πτήση του Σαββάτου, που οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και επικράτησαν συνθήκες καύσωνα, ενώ οι άλλες πτήσεις είναι πρωινές και η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη.
Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι ο κόσμος έχει δίκιο, αλλά το πρόβλημα αφορά στον κλιματισμό του συνόλου του αεροδρομίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κάνει τα πάντα και θα διορθωθεί, απλά μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, η βλάβη έτυχε τώρα και αν βοηθήσει η καιρός δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Εκτός από την έκτακτη αυτή βλάβη, ο αερολιμενάρχης επισήμανε ότι τα άλλα συστήματα δουλεύουν χωρίς προβλήματα, όπως τα εκδοτήρια εισιτηρίων και η στάθμευση, με τα συνεργαζόμενα γραφεία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.