Αύξηση δόθηκε στους εργαζόμενους του Γηροκομείου

Ενώ οι οφειλές μειώθηκαν στις 120.000 € σύμφωνα με τον Π. Πάνο

Αύξηση 7,5% δόθηκε πριν μερικές μέρες στους εργαζόμενους του Γηροκομείου Βόλου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος σε ανάρτησή του, ενώ οι οφειλές μειώθηκαν στις 120.000 € και όποτε επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες , δίνονται κάποια ποσά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πάνος «πριν μερικές μέρες δόθηκε 7,5 % αύξηση στους εργαζομένους μας ώστε προοδευτικά να φτάσουμε τους παλιούς μισθούς, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί με τους εργαζομένους μας για την διάσωση και τον οικονομικό εξορθολογισμό του Ιδρύματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 11 Φεβρουαρίου 2014, με την αλλαγή του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου, η Διοίκηση παρέλαβε, πέραν των υπολοίπων χρεών του Ιδρύματος, και το ποσό των 485.000 € σε απλήρωτους μισθούς προς τους εργαζομένους με τους οποίους συμφωνήθηκε η σταδιακή αποπληρωμή τους μέχρι το 2023.

«Μέχρι σήμερα απομένουν οι υπόλοιπες 120.000 € και όποτε οι οικονομικές συνθήκες του το επιτρέπουν καταβάλλονται κάποια ποσά.

Να τονίσουμε ότι αυτή η αύξηση αλλά και η αποπληρωμή του ποσού αυτού προς τους εργαζομένους μας, εν μέσω τόσο της περιόδου οικονομικής κρίσεως όσο και της καραντίνας λόγω Covid-19, καταστάσεις που μείωσαν σημαντικά τα έσοδά μας, ήταν ένα δύσκολο έργο και αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε να τηρήσουμε την συμφωνία μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον κ. Πάνο, ήταν μια ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους μας, αφού και οι ίδιοι κατανοώντας την προσπάθεια μας, είχαν συμφωνήσει το 2014 στην μείωση των αποδοχών τους κατά 15% ώστε να καλυφθεί αυτή η μείωση μέχρι το 2023, αν και ο στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη χρονιά.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του Γηροκομείου τονίζει ότι διαρκής είναι η προσπάθεια, ώστε κάθε μήνα να πληρώνεται το μηνιαίο ποσό της ρύθμισης των 120 δόσεων για τα παλιά χρέη του Ιδρύματός μας προς ΕΦΚΑ όπου ανέρχεται σε ποσό άνω του 1 εκ. €.

«Συνεχίζουμε με στόχο το “ευ ζην” των ηλικιωμένων μας και με τους εργαζομένους μας, ως άτομα που έρχονται σε καθημερινή άμεση επαφή μαζί τους, να πληρώνονται της αποδοχές τους χωρίς άγχος και αμφιβολίες σχετικά με το αν και πότε θα καταβληθεί η μηνιαία μισθοδοσία τους», καταλήγει ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.