Αύξηση της κίνησης στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Μαγνησίας την τριετία

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε την τουριστική προβολή

Την τουριστική προβολή του 2020 και τον απολογισμό της τουριστικής προβολής για την περίοδο 2024-2019 ενέκρινε προχθές το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι διανυκτερεύσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας την τριετία 2015-2017, αυξήθηκαν κατά 12% φθάνοντας τους 1.034.155 αλλοδαπούς και 1.175.494 Έλληνες. Οι αφίξεις στα αεροδρόμια Βόλου και Σκιάθου, μεταξύ 2015-2018 αυξήθηκαν κατά 20% και έφτασαν το 2018 τις 227.000 ανθρώπους από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Οι αφιξοαναχωρήσεις από τα λιμάνια του Βόλου, των Σποράδων και του Αγιοκάμπου αυξήθηκαν κατά 18% μεταξύ 2014 και 2017 με σύνολο διακινηθέντων 1.157.005. Επίσης, το 2017 αυξήθηκε η κίνησης στα μουσείου της Μαγνησίας που επισκέφθηκαν 29.617 άνθρωποι και τους αρχαιολογικούς χώρους 15.476 άνθρωποι.
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, οι προτεραιότητες για το 2020 είναι
– Αύξηση του μεριδίου της αγοράς του τουρισμού της Θεσσαλίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη διατήρηση των παλαιών αγορών και την αναζήτηση νέων για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών .
– Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την υλοποίηση των στρατηγικής σημασίας ,για τον τουρισμό, έργων υποδομής με έμφαση στον τομέα των μεταφορών και των δικτύων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.
– Την προώθηση των συνεργιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών δικτύων με βάση τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
– Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
– Αξιοποίηση όλων των δεδομένων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών της Θεσσαλίας με ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού. Τέλος, για το 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει ώστε οι προωθητικές ενέργειες να αποφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα:
• Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου σε παράλια Λάρισας – Πήλιο
• Αύξηση διανυκτερεύσεων σε Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα
• Εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε Όλυμπο
• Νέες κατηγορίες τουριστών στη Θεσσαλία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.