Μπόρις Τζόνσον: “Οι ελληνο-βρετανικές σχέσεις είναι και θα παραμείνουν άριστες”

O πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον εκδότη της εφημερίδας "Μαγνησία" Δημήτρη Καρεκλίδη, όταν ο πρώτος βρέθηκε στο Χόρτο τον Αύγουστο του 2016 για διακοπές
Με...πεσκέσι από το Νίκο Κοτζιά, επιστρέφει σήμερα στο Λονδίνο ο Βρετανός ΥΠΕΞ, μετά τις διακοπές στο Πήλιο

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ελληνοβρετανικές σχέσεις είναι άριστες και έτσι θα παραμείνουν, παρά την απόφαση του Βρετανικού λαού να βγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλησε να στείλει μέσω του magnesianews.gr ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ολοκλήρωσε τις διακοπές του με την οικογένειά του στο Πήλιο και επιστρέφει σήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο για να ξεκινήσει τις συνομιλίες και τις επαφές του ενόψει του Brexit.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο magnesianews.gr ο Βρετανός ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι “θέλουμε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έρχονται στη Μ.Βρετανία για να εργαστούν και να σπουδάσουν, θέλουμε όμως επίσης μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος μπαίνει στη χώρα”.

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη ελληνική κοινότητα στη Μ.Βρετανία θορυβήθηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε, δεδομένου ότι σχηματίστηκε νέα βρετανική κυβέρνηση, κάποια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το θέμα, ενέτεινε την ανασφάλεια. Με τη χθεσινή του δήλωση ο υπουργός βάζει τέλος σε αυτή τη συζήτηση.

Όπως έκανε γνωστό στο magnesianews.gr o Τζόνσον, τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε “πεσκέσι” από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ήθελε με αυτό τον τρόπο να τον καλωσορίσει στη χώρα μας, επίσης συνεργάτες του κ. Κοτζιά επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον κ. Τζόνσον με τον οποίο είχαν σύντομες συνομιλίες. Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το δώρο του κ. Κοτζιά το οποίο περιλάμβανε τοπικά γλυκά, μέλι και ελληνικό κρασί.

Αναφορικά με την αιματηρή επίθεση ενός 19χρονου στο κέντρο του Λονδίνου που είχε ως αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της κι ακόμη πέντε άνθρωποι να τραυματιστούν, Βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό που αποδίδεται σε προβλήματα ψυχικής υγείας του δράστη και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια.

“Κυριολεκτικά φάγαμε απ’ όλα”

Ο Μπόρις Τζόνσον αναχωρεί με την οικογένειά του από το εστιατόριο "Μάρθας" όπου απόλαυσε το τελευταίο δείπνο των διακοπών του.
Ο Μπόρις Τζόνσον αναχωρεί με την οικογένειά του από το εστιατόριο “Μάρθας” όπου απόλαυσε το τελευταίο δείπνο των διακοπών του.

Ο Τζόνσον που βρισκόταν στο γραφικό χωριό του Νοτίου Πηλίου από την περασμένη Παρασκευή, μαζί με την σύζυγό του Μαρίνα και τα τέσσερα παιδιά τους έδειξε για ακόμη μια φορά την προτίμησή στην ελληνική κουζίνα. Με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης μας είπε ότι “κυριολεκτικά φάγαμε απ’ όλα!”. Το τελευταίο βράδυ των διακοπών του ο Τζόνσον με την οικογένειά του επέλεξε να φάει στο εστιατόριο της “Μάρθας” (Martha’s) στην παραλία του Χόρτου, όπου δοκίμασε κλέφτικο στη λαδόκολλα, λαβράκι, καλαμάρι, τοματοκεφτέδες, παπουτσάκια, κολοκυθάκια από τα χέρια του Φάνη και της Ελένης και απόλαυσε χύμα ελληνικό κρασί.

Χαμογελαστός ο Μπόρις Τζόνσον, παρά το προχωρημένο της ώρας, δέχεται να βγάλει σέλφι με έναν νεαρό από τα Τρίκαλα!
Χαμογελαστός ο Μπόρις Τζόνσον, παρά το προχωρημένο της ώρας, δέχεται να βγάλει σέλφι με έναν νεαρό από τα Τρίκαλα!

Σέλφις και εις το επανιδείν

Η είδηση της παρουσίας του Τζόνσον στην περιοχή διαδόθηκε μετά και το αποκλειστικό δημοσίευμα του magnesianews.gr, έτσι ο Βρετανός ΥΠΕΞ έπεσε στην “παγίδα” των “σελφις”. Δύο νεαροί που είδαν τον Τζόνσον να σηκώνεται από το τραπέζι και να διασχίζει την γέφυρα του Χόρτου, του ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί του φωνάζοντάς του “you are a celebrity” (σ.σ. είσαι διασημότητα). Χαλαρός και επικοινωνιακός ο Τζόνσον, φορώντας πουκάμισο βερμούδα και χαρακτηριστικά κόκκινα αθλητικά παπούτσια, χαμογελά στην κάμερα και συνεχίζει την πορεία του έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του Μαρίνα. “Θα ξανάρθετε σύντομα στο Χόρτο; τον ρωτάμε “Δεν ξέρω πόσο σύντομα, αλλά σίγουρα ναι” μας απαντά. Στη Χαλκιδική πήγατε; “Όχι δεν πήγα, διευκρινίζει, αν και θα το ήθελα”.

Εις το επανιδείν μας λέει και πλησιάζει προς το αυτοκίνητό του, και είναι σίγουρο ότι τα πράγματα στον κόσμο θα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, μέχρι την επόμενη φορά που ενδέχεται να τα ξαναπούμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.