Μπόρις, βάλε «πλάτη» για το αεροδρόμιο!

Επιστολή στον τότε Δήμαρχο Λονδίνου, ζητώντας στήριξη, είχε στείλει η πρωτοβουλία Fly to Volos

Τη βοήθεια του Μπόρις Τζόνσον, όταν αυτός ακόμη κατείχε τη θέση του Δημάρχου Λονδίνου, είχαν ζητήσει με επιστολή τους τον Απρίλιο του 2014, οι κάτοικοι του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου. Το θέμα για το οποίο ζήτησαν βοήθεια δεν είναι άλλο από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο μετά την αποχώρηση της Ryanair που διακινούσε ένα μεγάλο αριθμό επιβατών από και προς Βόλο, πλέον έχει μείνει με λιγοστές πτήσεις. Στο διάστημα που πετούσε η Ryanair στη Ν.Αγχίαλο,  εξυπηρετούσε εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες και μόνιμους κατοίκους που κατευθύνονταν στο Πήλιο και αντίστοιχα Έλληνες που σπουδάζουν ή εργάζονται στην Αγγλία. Όλοι αυτοί πλέον αναγκάζονται να ταξιδεύουν είτε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Μπόρις Τζόνσον με την οικογένειά του.

Η πρωτοβουλία Fly to Volos, που συνεχίζει την δραστηριότητά της έως και σήμερα, ανήκει σε κίνηση πολιτών που δεν έχει σχέση με την πολιτική και η πρωτοβουλία αφορά στην ενίσχυση του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος που βρίσκεται στη Ν.Αγχίαλο, με πτήσεις ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η οικονομία. Σχετικό αίτημα για την έναρξη πτήσεων προς τη Ν.Αγχίαλο είχαν αποστείλει και στη διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας Easy Jet, χωρίς ωστόσο να αποσπάσουν κάποια θετική απάντηση.

Την προσπάθεια για το αεροδρόμιο, στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο ο Χρήστος Μάρτζος, ξενοδόχος από την Τσαγκαράδα με τη βρετανικής καταγωγής σύζυγό του Σου και ο Κρις Γουίκς από το Λονδίνο ο οποίος διαμένει μόνιμα πλέον, με τη σύζυγό του, στο Προμύρι.

Η παρουσία του Μπόρις Τζόνσον για οικογενειακές διακοπές στο Χόρτο, έχοντας πλέον την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της χώρας του, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των υπευθύνων της πρωτοβουλίας και ήδη υπάρχουν σκέψεις για να γίνει επαναπροσέγγιση με την προοπτική να υπάρξουν αποτελέσματα. Η παρουσία των Βρετανών στο Πήλιο είναι σημαντική. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή εργάζονται εδώ.

Στην επιστολή που είχαν αποστείλει στον τότε Δήμαρχο Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον επεσήμαιναν τα εξής:

Αγαπητέ Δήμαρχε Μπόρις Τζόνσον

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να ζητήσουμε τη στήριξή σας για την καμπάνια πολιτών που ξεκίνησε στο Βόλο, πριν από ένα μήνα. Ο στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την αεροπορική εταιρία Easyjet να ξεκινήσει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ του Λονδίνου και του νέου περιφερειακού αεροδρομίου στο Βόλο (Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010).

Είμαστε μια ομάδα ιδιωτιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και δεν εκπροσωπούμε κανέναν πολιτικό οργανισμό.

Υπάρχουν πολλές χιλιάδες Ελλήνων που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Λονδίνο που θα επωφελούνταν από την βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ Βόλου-Λονδίνου, για την εξυπηρέτηση της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος. Ως τουριστικός προορισμός ο Βόλος είναι η πύλη προς το μοναδικής ομορφιάς Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα και τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Βόρεια Εύβοια.

Στον πρώτο μήνα της καμπάνιας μας, έχουμε εστιάσει στο να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζήτηση για πτήσεις μεταξύ Βόλου – Λονδίνου ολόκληρο το χρόνο. Αυτή η ζήτηση στην πραγματικότητα αυξάνεται γρήγορα καθώς πολλοί Έλληνες, έρχονται να εργαστούν, να σπουδάζουν και να ζήσουν στο Λονδίνο.

Τώρα η ομάδα μας προσπαθεί να προσελκύσει δημοσιότητα και υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε την περιοχή και ότι επισκέπτεστε το Πήλιο από καιρό σε καιρό. Ωστόσο το Πήλιο παραμένει ένας σχετικά λίγο γνωστός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Η προσωπική σας υποστήριξη για την καμπάνια μας θα ήταν μια φανταστική ώθηση.

Αν σκοπεύετε να μας βοηθήσετε να προωθήσουμε την καμπάνια μας στη σελίδα του Δήμου Λονδίνου στο facebook θα ήταν χρήσιμο. Μια γραπτή επικοινωνία σε ένδειξη υποστήριξης για την καμπάνια μας ή ακόμη καλύτερα ένα μικρής διάρκειας βίντεο για την υποστήριξη της καμπάνιας μας θα ήταν υπέροχο.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι τρόπο που μπορείτε να μας βοηθήσετε και θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας παρείχατε οποιαδήποτε πρακτική βοήθεια μπορείτε.

Η EasyJet γνωρίζει για την καμπάνια μας, καθώς βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους. Παρακολουθούν την καμπάνια μας με μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσωπική σας στήριξη θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εξάπλωση της καμπάνιας μας και στην τελική επιτυχία της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία και ελπίζουμε να βρείτε χρόνο για να υποστηρίξετε την καμπάνια μας.

Με τις καλύτερες ευχές

Christopher Wicks (UK Campaign organiser)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.