Χαρ. Σταχτέας: Η Σημαία ενσαρκώνει ιδανικά, εμψυχώνει αγώνες, υπενθυμίζει θυσίες

«Η Σημαία ενσαρκώνει ιδανικά, εμψυχώνει αγώνες, υπενθυμίζει θυσίες», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Σημαία, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαρ. Σταχτέας.
Όπως τονίζει, «σήμερα παραμονή της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πατρίδας μας, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. Πρόκειται για γιορτή που καθιερώθηκε εδώ και πολλά χρόνια από την πολιτεία. Σήμερα, λοιπόν, η μαθητιώσα νεολαία,
τιμά περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα τη Σημαία. Σήμερα, καθώς δίνεται η ευκαιρία αναστοχασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες αισθάνονται ότι η σκέπη της γαλανόλευκης Ελληνικής Σημαίας ενώνει όλους τους Έλληνες.
Στη θέα της ξεχειλίζουμε από εθνική υπερηφάνεια. Είναι το ιερότερο σύμβολο του λαού μας γιατί ενσαρκώνει ιδανικά, εμψυχώνει αγώνες, υπενθυμίζει θυσίες, εμπνέει δύναμη. Η έπαρση της σημαίας πρέπει να αποτελεί για όλους μας λειτουργία ψυχής. Διότι ο αγώνας για την καθολική και γνήσια ελευθερία δε σταματά ποτέ. Εξάλλου, απ’ ότι φαίνεται, κάποιοι γείτονές μας, καραδοκούν. Ίσως στο προσεχές μέλλον
να χρειαστεί να ξανασφίξουμε τα δόντια! Σχολείο και οικογένεια πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς να αναδεικνύουμε και να επισημαίνουμε στα παιδιά μας την ανάγκη διατήρησης της συλλογικής ιστορικής μνήμης μέσα από το ιερό σύμβολο της Ελληνικής Σημαίας. Έτσι υπάρχουν ελπίδες να διασφαλίσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέπουν και μελλοντικά να κυματίζει περήφανα η Ελληνική Σημαία στη γη της πατρίδας μας.