Χάρης Παπαμαρκάκης: «Στο σημείο της τραγωδία τέσσερις εκπαιδευμένοι διασώστες της ΕΟΔ Μαγνησίας»

Ξεκινά και κλιμάκιο της ΕΟΔ από τα Τρίκαλα

Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπτη βρίσκονται εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Παπαμαρκάκη, μέλος του τοπικού παραρτήματος της ΕΟΔ που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει για το σημείο τέσσερις εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ομάδας προκειμένου να συνδράμουν όπως μπορούν στο δυστύχημα και να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς.

 

«Από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε κλιμάκιο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Έχουν φύγει τέσσερις εκπαιδευμένοι διασώστες μαζί με πλήρη εξοπλισμό διάσωσης με το επιχειρησιακό όχημα, να προσαρτηθούν στις εκεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να μπορέσουν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό. Μαζί τους είναι και ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης που έκανε 30 χρόνια σ’ αυτά τα τρένα στον ΟΣΕ, οπότε μεταφέρει και την τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο. Ευελπιστούμε για το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμαρκάκης, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει ο ίδιος σαφή ροή πληροφοριών, ωστόσο ανέφερε πως γνωρίζουν για 36 νεκρούς και  πάνω από 85 τραυματίες.

«Περιμένουμε να πάρουν εντολές τα μέλη μας και να μπουν στο πεδίο των επιχειρήσεων», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι ενημερώθηκε και ξεκινά για το σημείο και  κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και από τα Τρίκαλα .

Μιλώντας για το εν λόγω δυστύχημα ο κ. Παπαμαρκάκης επεσήμανε πως είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, με τους εθελοντές της ΕΟΔ να μην έχουν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.

«Είναι εκεί οι εθελοντές, παίρνουν εντολές από την ΕΜΑΚ και τον επικεφαλής των επιχειρήσεων, ό,τι ρόλος μας δοθεί θα τον ακολουθήσουμε γιατί η ΕΟΔ κινείται πάντα επικουρικά», τόνισε και σημείωσε ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στα τρία- τέσσερα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.