Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της νεοσυσταθείσης Μονής, Παϊσίου Μοναχού, παρουσία πολλών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε αγαθή συγκυρία την χειροτονία του π. Παϊσίου με την εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας: «Ο Άγιος Νεκτάριος διηκόνησε κυρίως τους νέους και υποψηφίους Κληρικούς και τον Μοναχισμό. Τους μεν πρώτους αγάπησε ως Δ/ντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, απ’ όπου, κατά την διακονία του, προήλθαν εκλεκτές προσωπικότητες, που τίμησαν την Εκκλησία με την ζωή και το έργο τους, καθώς στο πρόσωπό του είδαν τον ταπεινό ποιμένα, τον αληθινό Επίσκοπο, εκείνον που τίμησε την Ιερωσύνη του Χριστού. Είναι εκείνος που συνέστησε το γνωστό Μοναστήρι της Αιγίνης, και ζωντάνεψε την μοναστική ζωή σ’ ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Είναι βέβαιον, λοιπόν, ότι ο Άγιος Νεκτάριος χαίρεται σήμερα, γιατί η Παράδοση συνεχίζεται, ενώ κι εμείς νιώθουμε ευλογημένοι, βιώνοντας τέτοιες στιγμές, βλέποντας τα Μοναστήρια μας να ανθούν και να επεκτείνονται».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «ευλογία» την παρουσία του Γέροντος Χρυσοστόμου, στον τόπο μας, τα τελευταία χρόνια, ενός Κληρικού που κατευθύνει εκλεκτές ψυχές, που πλέον εγκαταβιούν στην Μονή της Παναγίας Λαμπηδώνος, αλλά και στην Μονή του Προμυρίου, δύο ιστορικές Ιερές Μονές, που πέρασαν μεγάλες περιπέτειες και πλέον ζωντανεύουν, ευεργετώντας τον τόπο μας πνευματικώς: «Τα Μοναστήρια μας είναι η ζωντανή ευλογία του Θεού στον τόπο μας. Το θερμόμετρο της πνευματικότητας μιας περιοχής και η ζωντάνια μιας Τοπικής Εκκλησίας είναι ο Μοναχισμός, ενώ οι ενορίες συνιστούν τα κύτταρά της».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Στρατού, με τις ενέργειες των οποίων βελτιώθηκαν οι οδικές συνθήκες, για την διευκόλυνση της προσέλευσης των προσκυνητών στο Μοναστήρι, καθώς επίσης και τον π. Χρυσόστομο για τις πολλαπλές υπηρεσίες του στην Μητρόπολή μας. Τόνισε δε ότι «περιβάλλουμε τις Μοναστικές Αδελφότητες με αγάπη, σεβόμενοι την ελευθερία τους και λειτουργούμε προστατευτικά, έχοντας διαμορφώσει συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης». Ευχήθηκε δε στον νέο Διάκονο να ευδοκιμήσει, «με την υπακοή, την ταπείνωση, που οφείλουν να χαρακτηρίζουν τους Μοναχούς και τους Κληρικούς της Εκκλησίας μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.